Android O'dan Detaylar Gelmeye Başladı!

İki ay sonra ortaya çıkması beklenen "Android O" ile ilgili ilk detaylar, ortaya çıkmaya başladı!

Android O'dan ilk bilgiler!

Android'in bir sonraki sürümünün ortaya çıkacağı Google I/O etkinliğine yaklaşık iki ay kala "Android O" ile ilgili ilk rapor, 9to5Google'dan geldi.

Her yeni Android sürümünün uyarılarda çeşitli düzenlemeler yapmasına alışığız. Son olarak Android Nougat, uyarılar üzerinden cevap verme işlevini sunmaya başlamıştı. Android 8'de de uyarılarda bazı yenilikler göreceğiz, ancak 9to5Google bu yeniliklerin neler olacağını söylemiyor. Bu yeni özellik, uyarıları cihazlar arasında eşitlemeye yönelik bir işlev olabilir.

İddiaya göre Google, "resim içinde resim" modunu Android O'ya taşımak istiyor. Bu özellik tabletlere özel olabileceği gibi, büyük ekranlı telefonlara da sunulabilir. Android O ile geleceği söylenen bir diğer işlev, akıllı metin seçimi. VentureBeat'e göre Copy Less adındaki bu işlev, kopyalama sırasında neyi seçeceğinizi tahmin ederek işinizi kolaylaştıracak.

Android O'daki diğer geliştirmeler arasında Google Assistant'lı bir widget, canlı simgeler (Pixel'deki takvim simgesi gibi), düşük güç tüketen arka plan uygulamaları, MediaRecorder API için yapılan geliştirmeler ve "tonlarca kurumsal geliştirme" var.

Android'in bir sonraki sürümü, muhtemelen 17-19 Mayıs'taki Google I/O etkinliğinde duyurulacak.

Okuyucu Yorumları