Android telefonda varsayılan uygulamalar nasıl seçilir? Android varsayılan uygulama değiştirme adımları

Android'li bir telefonda varsayılan uygulamaları nasıl seçebilirsiniz? Örneğin SMS'lerin hangi uygulama ile açılacağını nasıl belirleyebilir; ana ekranınız için başlatıcı seçimini nasıl yapabilirsiniz?

Android'de varsayılan uygulamalar nasıl seçilir? Android varsayılan uygulama değiştirme adımları

Android, telefonunuzu kişiselleştirmeniz için pek çok farklı yol sunuyor. Bu kişiselleştirilebilirlik yeteneği, arama yapma ve mesajlaşma gibi genel görevler için varsayılan uygulamanıza kadar uzanıyor. İstediğiniz bir web tarayıcısını kullanmayı tercih edebilir veya Google Asistan'ı Alexa ile değiştirebilirsiniz. İstediğiniz uygulamayı indirmek ve varsayılan olarak ayarlamak için sadece birkaç adım atmanız yeterli.

Yeni varsayılanlar atayabileceğiniz uygulama türlerinin arasında internet tarayıcısı, arayan kimliği gösterici ve spam engelleyici, dijital asistan, Ana sayfa uygulaması (diğer adıyla başlatıcı), telefon, SMS (kısa mesaj) bulunuyor.

Peki ama bir Android telefonda varsayılan uygulamaları nasıl ayarlayabilirsiniz? Google Pixel 6 da dahil olmak üzere, Android telefonunuzda yapmanız gerekenler şöyle...

Android'de varsayılan uygulama nasıl ayarlanır?

  1. Play Store'a gidin ve varsayılan olarak ayarlamak istediğiniz yeni uygulamayı indirin.

  2. Ayarlar > Uygulamalar'a gidin ve "Genel" altında Varsayılan uygulamalara dokunun. Bu, farklı marka cihazlar için tamamen aynı olmayabilir. Örneğin bir Samsung telefonda yine Uygulamalar'ı seçmeniz ve yukarıdaki Varsayılan uygulamaları seç seçeneğine dokunmanız gerekiyor.

  3. Değiştirmek istediğiniz uygulamayı seçin. Bir sonraki menü ekranında, indirdiğiniz diğer uygulamalarla birlikte mevcut varsayılan uygulamayı göreceksiniz.

  4. Varsayılan olarak kullanmak istediğiniz uygulamayı seçin.

Varsayılan ana ekran uygulamasını değiştirmek gibi seçeneklerin bazıları, telefonu kullanma şeklinizi tamamen değiştirebilir.

Android'de bağlantıları açacak uygulamayı seçmek

Ayrıca telefonunuzun bağlantıları açma şeklini değiştirebilirsiniz. Örneğin, Google Play Store bağlantılarının bir web tarayıcısı yerine uygulama mağazasında açılmasını ya da tersini sağlayabilirsiniz. Hangi yüklü uygulamaların belirli bağlantıları açacak şekilde ayarlandığını görebilir ve sistemin bunu otomatik olarak mı yapacağını yoksa bu bağlantılardan birine her tıkladığınızda size mi soracağını seçebilirsiniz.

  1. Varsayılan uygulama menüsü ekranından, en alttaki Bağlantıları açma'ya dokunun.

  2. Yüklü uygulamalar altında, davranışını değiştirmek istediğiniz uygulamayı seçin.

  3. Desteklenen bağlantıları aç öğesine dokunun.

  4. Bazı cihazlarda, telefonun bağlantıları mı açması gerektiğini veya bunları sormadan uygulamada otomatik olarak mı açacağını sorması için ek seçenekleriniz olabilir.