Android Telefonunuz Yalan Makinesine Dönüşebilir

Geliştirilmekte olan bu uygulama, cep telefonunuzu bir yalan makinesine dönüştürebiliyor!

Yalan makinesi, cebe gelebilir

Kopenhag Üniversitesi'nde bilgisayar bilimcileri tarafından geliştirilen yeni bir makine öğrenme algoritması, bir akıllı telefonu nasıl kaydırdığınızı veya dokunduğunuzu analiz ederek dürüstlüğü ve sahtekârlığı belirleyebilecek. Cuma günü yayınlanacak bir araştırma makalesine (PDF) göre, dürüst olmayan etkileşimler genellikle daha uzun sürüyor ve dürüst olanlardan daha fazla el hareketi içeriyor.

Veritaps adı verilen algoritma, bir akıllı telefona doğru ifadeler girildiğinde yeşil bir onay işareti yanıp söndürüyor, şüpheli şeylerde ise kırmızı bir soru işareti görünüyor. Şüpheli mesajların alıcılarına, göndericiden daha fazla bilgi isteme seçeneği sunuyor. Deneysel uygulama Android telefonlarda çalışıyor ve şu an herkese açık değil.

Makalenin yazarlarından Aske Mottelson, algoritmanın yalanları tespit etme kabiliyetinin bir yalan makinesi ile karşılaştırılabilir olduğunu söylüyor. Ancak sınırları olduğunu ve mahkeme salonlarında veya diğer ciddi sonuçlar doğuracak ortamlarda kullanılmaması gerektiğini ekliyor.

Okuyucu Yorumları