Android Wear 2.0'dan hayal kırıklığı!

Eğer bu cihazlardan birine sahipseniz, Android Wear'ın yeni sürümü size asla ulaşmayacak!

Güncelleme hüsranı!

Akıllı saatlerde işletim sistemi noktasında tercih edilen Android Wear, geçtiğimiz mayıs ayında 2.0 geliştirici sürümüne kavuşmuştu. Bunun ardından elbette şimdi gözler akıllı saat üreticilerine dönmüş durumda. Zira Google yeni güncellemeyi hangi modellerde göreceğimize ilişkin resmi bir açıklama yapmış değil. Hal böyle olunca hangi markanın hangi modeliyle Android Wear 2.0 desteği verip vermeyeceği kullanıcılar arasında şu sıralar konuşuluyor. Buna bir örnek de Motorola cephesinden geldi. Motorola'nın akıllı saati Moto 360 kullanıcılarından biri, twitter üzerinden Motorola'ya akıllı saatinin güncelleme alıp almayacağını sormuş. Aldığı cevap ise üzücü.

Motorola'nın resmi twitter hesabından verilen cevaba göre 1'inci nesil Moto 360 Android Wear 2.0 güncellemesi almayacak. Bu cevabın ardından kuşkusuz diğer Moto 360 kullanıcıları da twitter üzerinden tepkilerini gizlemedi. Ancak bu durum yalnızca Moto 360'a özel değil. Yine LG de LG G Watch için Android Wear 2.0 güncelleme planları olmadığını resmi twitter hesabı üzerinden bildirmişti.

Samsung cephesi ise Android Wear yerine kendi platformu Tizen'e uzun bir süre önce geçiş yapmıştı hatırlarsanız. Yaklaşık 2 yıl önce gördüğümüz Samsung Gear Live akıllı saati Android Wear platformuna dayanıyordu, fakat önümüzdeki dönemde bu platform için Samsung'un yeni bir model geliştirmeyeceği düşünülüyor.

Peki, Android Wear 2.0'la neler geliyor? Kısaca hatırlamak gerekirse, Google yeni platformuyla pek çok konuda güncellemeye gitti. 2.0 versiyonuyla beraber Wi-Fi desteği, dahili hoparlör ve LTE noktalarında geliştirmeler söz konusuyken göze çarpan en güncel yenilikse saat arayüzlerinde ve kişiselleştirme seçeneklerinde yaşanacak.

Okuyucu Yorumları