Android'de Wi-Fi Şifrenizi Görebilmenin Yolları!

Wi-Fi şifrenizi unuttuysanız ve telefonunuz onu size göstermiyorsa işte yapmanız gerekenler!

Android'de Wi-Fi şifresini görün!

Eğer Wi-Fi şifrenizi hatırlamıyorsanız ve bunu bir yerlere not etmediyseniz, söz konusu Wi-Fi ağına bağlı bir Android cihazınızın bu konuda size yardımcı olması o kadar da kolay olmayabilir. Zira telefonunuzdan bağlı olduğunuz Wi-Fi ağını seçtiğinizde şifre kutucuğunda sadece *************** şeklinde bir ifade görürsünüz. Peki gereken durumlarda Android üzerinden şifreyi açık bir biçimde görmek nasıl mümkün olur?

Telefonunuzu root'ladıysanız ya da böyle bir niyetiniz varsa şifreyi görmek için ASTRO ya da Root Browser gibi bir dosya yönetici kullanabilirsiniz. Data/misc/file klasörünü konumlandırmak için dosya yöneticinizi kullanın, ardından wpa_supplicant.conf'u (ilgili ağ WEP yerine WPA kullanıyorsa bu wep_supplicant.conf da olabilir) arayın.

Ardından bir metin düzenleyici kullanarak .conf dosyasını açın, bu da muhtemelen dosya yöneticisi uygulamasında dahili olarak yer alır (eğer yoksa Play Store'dan bir tane alın). Bu sayede şifrenizi düz bir metin olarak okumanız mümkün olacak.

Bu işe yaramadıysa ya da telefonunuzu root'lamak istemiyorsanız şifrenizi reset'leyebilirsiniz. Router'a hiçbir erişiminiz yoksa WifiAnywhere gibi bir uygulama da kullanabilirsiniz.

Alternatif olarak arkadaşınızın Wi-Fi ağına bağlıysanız onun router düzenlemesine erişebilir ve şifreyi Wi-Fi güvenliğinin altından kontrol edebilirsiniz. Hiçbiri işe yaramıyorsa servis sağlayıcınızla iletişime geçip onların yardımını almayı deneyin.

Okuyucu Yorumları