Android'den iOS'a geçenler, en çok bu iPhone'ları tercih ediyor

Android cihazlarını terk ederek bir iPhone satın almaya karar verenlerin en çok hangi iPhone modellerine yöneldiğini hiç merak ettiniz mi?

Android'den iOS'a geçenler, en çok bu iPhone'ları tercih ediyor

2023 boyunca, çok sayıda kullanıcının Android'i terk ederek iPhone'a geçiş yaptığı biliniyor. Bu eğilim artık durağanlaşmış olsa da yeni veriler Android'den vazgeçenlerin en çok hangi iPhone modellerine geçtiğini ortaya çıkardı.

Geçen yılın satışlarını Aralık 2023 sonuna kadar takip eden Consumer Intelligence Research Partners'ın (CIRP) yeni verilerine göre, Android'den geçiş yapanlar için en popüler iPhone modelleri iPhone 14 ve iPhone 14 Plus oldu.

iPhone 15'in yalnızca Eylül 2023'te piyasaya çıktığı düşünüldüğünde bu gayet anlaşılabilir bir durum. Ancak diğer popüler seçimlerden bazıları çok açıklayıcı. Android'e geçiş yapanların genel eğilimi - iPhone'u yükseltenlere kıyasla - daha ucuz modellere doğru oldu; örneğin, %10'u iPhone SE'yi tercih etti, bu telefon artık dört yaşında olmasına rağmen, eski Android kullanıcılarının tercihi durumunda. Yani Android kullanıcılarının hala fiyat/performans kıstasını çok önemsediğini görüyoruz. Apple hayranları için öncelik pahalı ve en son modeli satın almakken, eski Android kullanıcıları için, parasının hakkını en iyi veren modeli bulmak önemli.

Geçen yıl Android'den iOS'a geçenlerin %8'i ise iPhone 12'yi tercih etti. Bununla birlikte, Android'den ayrılanlar kesinlikle bir iPhone Pro veya Pro Max almaktan kaçınmadılar - genel olarak, Google'ın mobil işletim sisteminden iOS'a geçiş yapanların %37'si bu modellerden birini seçti.

Android'den iPhone'a geçiş yapanlar ile mevcut iPhone sahiplerinin cihazlarını yükseltmeleri arasındaki en büyük fark, eski modellerin daha çok tercih edilmesi. Geçen yıl Android'den iPhone'a geçenlerin %29'u bir iPhone SE, iPhone 12 veya iPhone 13 alırken, mevcut iPhone sahiplerinin yalnızca %21'i aynı şeyi yaptı.