Android'in Güncelleme İşlevi "Hızlanıyor"

Google, Android'de sabırsızlıkla güncelleme bekleyenleri sevindirecek küçük ama önemli bir değişiklik yaptı!

Android güncellemelerine ince ayar!

Android'de en çok dokunulan düğmelerden bir tanesi, Ayarlar altındaki "Güncelleştirmeleri kontrol et" seçeneği olsa gerek. Özellikle yeni bir Android sürümü yayınlandığında, sabırsızlanan kullanıcılar güncellemeyi hemen indirmek için bu seçeneği yoklayabiliyorlar.

Güncellemeleri bu şekilde kontrol etmek size yorucu geliyorsa Google'dan iyi bir haber var. Google Play Services'a gelen bir güncelleme sayesinde bu düğme, sizi güncel yazılıma daha kolay ulaştıracak. Düğme şimdiye kadar indirme işlemini sadece dağıtım grubu içine dahilseniz başlatıyordu. Şimdi ise işlevi kullandığınızda sıranın önüne atlamış olacaksınız ve güncelleme kademeli olarak dağıtılıyor olsa bile onu indirmeye başlayacaksınız.

Bu küçük bir değişiklik gibi görünse de güncellemelerin dağıtım sürecinin hızlanmasına yardımcı olacak. İşlev Google Play'e bağlı olarak çalıştığından, hangi Android sürümünde olduğunuzun bir önemi bulunmuyor. Değişiklik en çok Pixel ve Nexus cihazlarını kapsayacak ancak Samsung ve LG gibi üreticilerin işlevden faydalanmaması için bir neden yok.

Bu arada yeniliğin mobil sağlayıcılar tarafından bekletilen güncellemelere fayda etmeyeceğini belirtmekte fayda var. Yine de güncelleme kuyruğunu atlatabilmek, sabırsızlanan birçok kullanıcı için iyi bir haber.

Okuyucu Yorumları