AOC'nin yeni AGON 3 Monitörü Geliyor

AOC'nin yeni süper hızlı ve ödüllü AGON 3 kavisli oyun ekranları çok yakında raflarda!

AOC'den AGON 3 monitör!

AOC, AGON'un üçüncü nesil monitörleri olan kavisli AG273QCG (Nvidia G-SYNC) ve AG273QCX (AMD FreeSync 2 HDR) modellerinin piyasaya çıkışını duyurdu. Tutkulu oyuncular için tasarlanan AGON 3 modelleri, önceki AGON modellerinin özelliklerini taşımaya devam ediyor. Bunlar arasında 165 Hz'e kadar çıkabilen yenileme oranları, 1 ms'lik tepki süresi var ve şimdi bir de AMD FreeSync 2 HDR gibi en yeni teknolojileri ve AG273QCG örneğinde, "Red Dot Design Award 2018" sahibi olmasını sağlayan yenilenmiş zarif bir tasarım da bulunuyor. 165 Hz (AG273QCG) and 144 Hz (AG273QCX) modellerinin çok yüksek yenileme oranları, çok hızlı tepki süreleri ve değişken yenileme oranı teknolojileri sayesinde, her iki monitör de rekabetçi hız dolu oyunlar için uygun.

Rekabetçi oyuncular için rekabetçi monitörler

Rekabetçi oyuncular için rekabetçi monitörler

AOC, birinci sınıf oyun monitörü ürün grubu AGON (rekabet, çatışma, karşıtlık sözcüklerinin Eski Yunanca karşılığı)'u 2016 yılında piyasaya çıkardı. AG271QX gibi birinci nesil AGON monitörleri hemen ödüller kazanırken 240 Hz'lik AG251FZ modeli ise espor takımları ve turnuvalar için kendine sağlam bir yer edindi. İkinci nesil AGON monitörleri ise AG352UCG gibi, çeşitli ölçülerdeki (27"-35") devasa ultra geniş ve kavisli ekranlar ile ürün grubunu genişletti. Şimdi ise üçüncü nesil - AGON 3 – monitörleri, etkileyici özellikleri, göz alıcı tasarımlar ve hatta hiç olmadığı kadar oyun odaklı özellikler ile geldi.

Teknik özellikler

QHD çözünürlüğe sahip (2560x1440) kavisli (1800R) TN panel ile donatılmış 27 inçlik (68.6 cm) AG273QCG, Nvidia G-SYNC'i destekliyor ve devasa 165 Hz'lik daha yüksek bir yenileme oranını ve 1 ms'lik tepki süresini destekliyor. Desteklenen Nvidia GPU'ların kullanıcıları, monitörün yenileme oranını kırılmayı ve tutukluğu ortadan kaldırmak ve GPU'larının kare hızı ile eşleştirmek için G-SYNC'i etkinleştirebilirler. 400 nitlik yüksek parlaklığı, monitörün parlak bir şekilde aydınlatılmış odalarda bile kullanılabilmesini sağlıyor. DTS'e sahip 2 vatlık iki dahili hoparlör, tüm görsel-işitsel paketi tamamlıyor.

Öte yandan, 27 inçlik (68.6 cm) HDR (High Dynamic Range- Yüksek Dinamik Aralık) monitörü AG273QCX, benzer biçimde 144 Hz yenileme oranına sahip QHD çözünürlüklü, kavisli (1800R) VA paneli ile donatıldı. 400 nitlik yüksek parlaklığı sayesinde, ekran HDR standardı VESA DisplayHDR 400'ü destekliyor. HDR'a eşlik etmesi için de, HDR'ın ton haritalamasından kaynaklanan girdi gecikmesini azaltmak ve hem kırılmayı hem de tutukluğu ortadan kaldırmak ve Low Framerate Compensation (LFC- Düşük Kare Hızı Telafisi) için AMD FreeSync 2 HDR'a sahip. VA panelinin 3000:1 statik kontrast oranı ve %90 DCI-P3 renk gamı kapsamı, görselleri derin siyahlar ve canlı renkler ile hayata taşıyor, bir yandan da 178°/178° geniş görüntüleme açıları sunuyor. 1 ms'lik tepki süresi ile yüksek yanıt verebilirlik garanti ediliyor. AG273QCX modelindeki 5 vatlık iki hoparlör de DTS uyumlu.

Tasarımı

Tasarımı

Artık her iki monitör de, akıcı çoklu monitör kurulumlarını sağlayan, 3 taraftan da çerçevesiz bir panele sahip. Üstelik monitörler çok da ergonomik, ayrıca sağa sola dönme ve eğme seçeneklerinin yanı sıra 110 mm yükseklik ayarı da sunuyorlar. Panelin arkasındaki AGON Game Lights (Oyun Işıkları), 100.000'den fazla renk ile oldukça kişiye özel hale getirilebilir ve işte, en son RGB çılgınlığını AGON'a taşıyan da bu! AGON Oyun Işıkları ayrıca oynanabilirliğe göre değişime de uyarlanabilir. AG273QCG modelinin kırmızı, şık açılı ayağı ve AG273QCX modelinin gümüş renkli ayağı, masanın üstünde fazla yer kaplamadan sağlam bir şekilde masaya yerleşiyor. Her iki ekrandaki 1800R'lık kavis, hem sürükleyiciliği artırıyor hem de içeriği bir yandan diğerine izlerken rahat bir zevk yaratıyor. Önceki AGON monitörlerinin aşina olduğumuz toplanabilir kulaklık askısı şimdi yeniden tasarlandı ve ikiye katlandı, artık iki tarafta da bir tane var. Kolay kurulum ve sökme için ise (turnuvalar, LAN partileri vs.) ayak, herhangi bir vida olmadan tek tıklamalı bir mekanizma ile monte edilebilir, taşıma kolu da kolayca taşınmasını sağlıyor. AG273QCX'in yeniden tasarlanmış, zarif, kablolu uzaktan kumandası, AOC Game Pad de, çeşitli OSD ayarlarının kolayca yapılabilmesini sağlar.

AOC'nin AG273QCX ve AG273QCG modellerinin, Ocak 2019'da, çok yakında, sırasıyla 799 USD ve 909 USD tüketici tarafından tavsiye edilen perakende fiyat üzerinden piyasaya çıkması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları