Apple, 4K Akışa İzin Veriyor Ama İndirmeye İzin Yok!

Apple'ın yeni Apple TV'si 4K video izlemenize izin verse de, fazlası için çok heveslenmeyin!

4K video var, fazlası yok!

Apple, geçen hafta düzenlediği basın etkinliğinde 4K destekli Apple TV'yi duyurmuştu. Etkinlik sırasında, müşteriler tarafından satın alınan tüm HD içeriği 4K'ya güncelleyeceğinden de bahsetti. Artık yeni medya kutusu insanların elinde ve görünüşe bakılırsa Apple, iTunes Store'dan satın alınan veya kiralanan 4K içeriğe bazı sınırlamalar getiriyor.

MacRumors'takilerin bir destek belgesinden keşfettiğine göre Apple, Dolby Vision ve HDR sürümlerle birlikte 4K içeriğin akış yapılmasına izin verecek ama 4K içeriğin şu an için indirilmesine izin vermeyecek. Firmanın bu konudaki açıklaması çok net:

"HD bir filmin yerel bir kopyasını ve HDR ile Dolby Vision sürümlerini indirebilirsiniz, ama bir 4K sürümü indiremezsiniz."

An itibariyle neden böyle bir sınırlama olduğunu bilmiyoruz, ama Apple TV 4K'nın şu anki 32GB ve 64GB'lık küçük depolama kapasiteleriyle alakası olabilir. Eğer hâlâ ilgiliyseniz, Apple TV 4K'nın fiyatı 179$'dan başlıyor ve şu an Apple Store ve diğer anlaşmalı satıcılarda bulunuyor.

Okuyucu Yorumları