Apple, 7 Mayıs'taki Let Loose etkinliğinde ne tanıtacak?

Apple'ın 7 Mayıs'ta düzenleyeceğini duyurduğu Let Loose etkinliğine çok kısa bir süre kaldı. Peki bu etkinlikte nelerin tanıtılması bekleniyor? Gelin birlikte göz atalım...

Apple, 7 Mayıs'taki Let Loose etkinliğinde ne tanıtacak?

Apple, yılın ilk etkinliğini 7 Mayıs’ta düzenleyeceğini geçtiğimiz günlerde duyurdu. Let Loose olarak adlandırılan etkinliğinin açılış konuşması muhtemelen yeni iPad modellerine odaklanacak.

Cupertinolu devin tanıtacaklarına dair oldukça iyi tahminlerimiz olsa da, Apple konusunda güvenilir bir kaynak olan Bloomberg’den Mark Gurman’ın son haberi, muhtemelen daha sonraki bir tarihe bırakılacak olanlar da dahil olmak üzere etkinliğin her detayını özetliyor.

Etkinliğin yıldızı iPad Pro olacak

Öncelikle, 30 dakikadan biraz daha uzun sürmesi beklenen bu Apple etkinliğinin odak noktası iPad Pro olacak. Gurman, olası MagSafe desteğinden veya bağlantı iyileştirmelerinden bahsetmiyor. Yine de Apple’ın bir OLED ekran eklediğini ve bu teknoloji için miniLED’i terk etmesinin, muhtemelen M4 çip, onu daha ince hale getiren geliştirilmiş bir tasarım ve aynı 11 inç ve 12,9 inç seçenekleri gibi çeşitli faydaları olduğunu söylüyor.

Yeni iPad Air sahneye çıkıyor

Ayrıca, yeni iPad Air’in de bu Apple etkinliğinin büyük bir parçası olduğunu söylüyor. Sızıntı, Apple’ın muhtemelen M2 çipini tablete ekleyeceğini gösteriyor ancak bu tablette beklenen belki de en önemli değişiklik, yeni bir 12,9 inçlik seçeneğin sunulması olacak. Bu seçenekle beraber Apple, ilk defa daha uygun fiyatlı bir sürüm için daha büyük bir iPad modeli piyasaya sürmüş olacak.

Bu etkinliğin önemli bir parçası da, tabletleri kullanıcılar için daha da kullanışlı hale getirebilecek yeni aksesuarlar olacak. Şimdiye kadar ortaya çıkan sızıntılara göre olası aksesuarlardan bazıları şunlar olacak:

Daha iyi bir Magic Keyboard

Yeni OLED iPad Pro, alüminyumdan yapılmış daha dayanıklı bir Magic Keyboard’a sahip olacak ve bu, iPad’lere dizüstü bilgisayara daha fazla benzeyen bir görüntü sunacak.

Apple Pencil 3

iOS beta kodları, yeni Apple Pencil’ın Cihazımı Bul ve sıkma hareketi komutlarını içerebileceğini öneriyor. Ayrıca Gurman, dokunsal bir geri bildirim işlevi sunulmasını da bekliyor. Bu aksesuarın 2018 Apple Pencil 2’nin yerini alacağı tahmin edilebilir.

İlginç bir şekilde Gurman, son birkaç gündeki bazı haberlerin önerdiği gibi olası bir kırmızı iPhone 15’ten bahsetmiyor. Ancak Apple yeni bir iPhone rengi duyurmasa bile, önümüzdeki aylarda iPad için pek çok planı var gibi gözüküyor.