Apple açıkladı: iPhone’da bunu yapmayın, pilinize iyi gelmiyor

Apple, iPhone’larda yukarı kaydırarak uygulama kapatmanın pil ömrünü uzattığı iddiasına resmi olarak cevap verdi; bunu yapmayın dedi.

Apple açıkladı: iPhone’da bunu yapmayın, pilinize iyi gelmiyor

iPhone'larda uygulamaları kapatmak için yukarı kaydırmanın pil ömrümüzü koruduğuna dair bazı söylentiler duymuş olabilirsiniz. Ancak Apple'ın kısa süre önce güncellendiği bir destek yazısında uygulamaları nasıl kapatmanız gerektiğine dair çok net bir bilgilendirme sunuluyor.

Bu yazıya göre bir uygulama yanıt vermiyorsa veya donuyorsa, yukarı kaydırarak kapatmanızda hiç sakınca yok. Ancak bunun dışında, sadece birkaç dakika sonra tekrar açacağınız bir uygulamayı kapatmanın pek bir anlamı bulunmuyor. Başka bir deyişle, uygulamaları yukarı kaydırarak kapatmak pil ömründen tasarruf etmenizi sağlamıyor, hatta pilinizin daha çabuk tükenmesine ve telefonunuzun yavaşlamasına bile sebep olabiliyor.

Uygulamaları kapatmayı teşvik eden söylentiler, uygulamaların arka planda da enerji tüketmeye devam ettiğine yönelik bir şehir efsanesinden kaynaklanıyor. Ancak Cupertinolu devin oldukça verimli olan çipleri ve yazılımları, arka plandaki uygulamaları etkin bir şekilde donduruyor ve tekrar açıldıklarında kullanıma hazır durmalarını sağlıyor. Bu sayede, kapatılmış bir uygulamayı açtığınız zamanın aksine arka plandaki bir uygulamanın açılması ilk yükleme işlemlerini atlayarak daha az işleme ihtiyaç duyuyor ve uzun vadede daha az pil tüketmenizi sağlıyor.