Apple, AirTag 2'yi piyasaya sürecek mi? Bunu belirleyecek tek bir etken var!

Apple, AirTag 2 için hazırlıklara başladı mı? Apple analisti Ming-Chi Kuo, merak edilen cevap hakkında yeni bir iddia ortaya attı.

Apple'dan ikinci nesil AirTag gelecek mi?

Apple AirTag takip cihazı Nisan 2021’de piyasaya sunulduğundan bu yana, potansiyel bir 2’inci nesil versiyonu hakkında hiçbir sızıntı duymadık. Peki, Apple, kapalı kapılar ardında AirTag 2’yi geliştiriyor mu?

Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre AirTag’in yeni bir versiyonunu göreceğimiz kesin değil. Kuo, Apple’ın AirTag 2’yi yalnızca ilk AirTag’in satışları iyi seviyede seyretmeyi sürdürürse geliştirmeye karar verecek. Apple’ın yeni bir ürün çıkartmadan önce önceki versiyonun güçlü talep görmesini beklediğini söyleyen Kuo, bu nedenle şimdilik AirTag 2 için erken olduğunu savunuyor.

Ancak enseyi karartmamak gerektiğini de belirten Kuo, Apple AirTag satışlarının kademeli olarak artmaya devam ettiğini söylüyor. 2021 yılında yaklaşık 20 milyon AirTag satışı yapıldığını söyleyen Kuo, bunun 2022 yılında 35 milyona çıkacağını düşünüyor.

Yani işin özü, bu büyüme devam ederse AirTag 2 için sızıntılar duymaya başlayabiliriz. Öte yandan ilk AirTag’in ne yönde geliştirilebileceği de merak konusu. Ancak muhtemelen Apple, ilk olarak işin güvenlik kısmına el atacaktır. Zira AirTag ile ilgili bugüne kadar kötü amaçlı kullanım ve çeşitli hatalarla ilgili pek çok haber duyduk.

Peki, sizce yeni bir AirTag’e gerek var mı ve siz AirTag kullanıyor musunuz?