Apple Android'e geçiş uygulaması geliştiriyor

Apple, iPhone kullanıcılarının Android'e geçişini kolaylaştıracak bir uygulama yapıyor olabilir mi?

Apple, Android'in peşinde!

Telegraph kaynaklı yeni bir rapor, Apple'ın iPhone kullanıcılarının Android'e geçmesini kolaylaştıracak bir araç geliştirmek üzere mobil sağlayıcılarla anlaştığını söylüyor.

Böyle bir aracın geliştirilmesinin nedeni, iddiaya göre Avrupa'daki mobil sağlayıcıların Android'li cihazları iPhone sahiplerine satmakta zorlanması. Bu zorluğun arkasındaki neden ise geçiş sırasında birtakım karmaşık işlemlerin yerine getirilmek zorunda olması. Kısacası mobil sağlayıcılar, gelirlerinin büyük bölümünün iPhone satışlarına bağlı olmasından biraz şikayetçi görünüyorlar.

iOS'tan Android'e kişilerinizi, fotoğraflarınızı ve müziklerinizi taşımanıza yardımcı olacak uygulama, geçtiğimiz sonbaharda yayınlanan Move to iOS uygulamasının tam tersi yönde çalışacak. Move to iOS, Android kullanıcılarının kişilerini, mesajlarını, fotoğraflarını, videolarını, favori web sayfalarını, eposta hesaplarını, takvimlerini ve ücretsiz uygulamalarını yeni iPhone'larına taşımalarına olanak tanıyordu.

İddia, Apple gibi kullanıcılarını kendi ekosistemine bağlı tutmayı seven bir firma için garip görünüyor. Son günlerde konuşulan kulaklık girişinin iPhone 7'den kaldırılacağı iddiası, Apple'ın bu tavrından geri adım atmadığının bir işaretiydi. Dahası firma, telefonlarında bugüne kadar kendi şarj konektörlerini kullandı.

Apple'ın geliştirdiği iddia edilen uygulamayla ilgili bilgiler şimdilik bundan ibaret.

Okuyucu Yorumları