Apple App Store'da sürpriz birinci: Fitbit

Apple Watch'tan çok şey bekleyen Apple'ın kendi uygulama marketinin tepesinde, başka bir isim var!

App Store'da sürpriz birinci!

Giyilebilir teknoloji pazarının bu aralar yeni bir lideri var: Fitbit! Firmanın sağlık takip uygulaması 25 Aralık itibariyle Apple uygulama mağazasının ücretsiz uygulamalar kısmında bir numaraya yükseldi.

Uygulama indirme sayısı Fitbit'in sattığı giyilebilir aksesuarların satış rakamlarını yansıtmasa da, görünen o ki bu cihazlar bir çok kişinin yeni yıl hediyesi listesinin başında yer alıyor. Fitbit satışlarının geçmiş performansına bakıldığında 2014'ün son çeyreğinde diğer bütün dönemlere göre satışlarını yüzde 250 arttırdığı görülüyor.

Mobil analiz firması App Annie'ye göre Fitbit'in iOS uygulaması 2015 boyunca oldukça popülerdi. Kasım ayında sağlık ve fitness kategorisinde üst sırada bulunan uygulama, Noel günü ücretsiz uygulamaların zirvesine çıkmayı başardı.

Bu harika haberlere rağmen firmanın 2015 yılının ikinci yarısında finansal problemler yaşadığı ve durumun ancak bu günlerde yoluna girmeye başladığı ifade ediliyor. Yine de şirketin, Apple ve Samsung gibi, giyilebilir pazarının parlak yıldızlarına korku dolu bir 2016 vatt ettiği bir gerçek...

Okuyucu Yorumları