Apple, Apple Car'ın ardından bir büyük hayalini daha rafa kaldırıyor

Yeni bir rapora göre Apple, Apple Car'dan sonra bir büyük hayalini daha gerçekleştiremeden rafa kaldırmaya hazırlanıyor.

Apple, bir büyük hayalini daha rafa kaldırıyor

Kısa süre önce Apple Car projesini iptal ettiğini duyuran Apple, şimdi de şirket içi microLED girişimini kapatmasıyla gündemde.

Bloomberg'den Mark Gurman'ın açıklamasına göre, Apple 7 yılı aşkın bir süredir tüm ürünlerini microLED'e geçirmeyi planlıyordu. Eğer bu gerçekleşseydi, yeni microLED'e sahip iPhone, iPad ve Mac'ler piyasaya sürülecekti. Bu teknolojiyi ilk olarak kullanacak cihaz ise Apple Watch olacaktı.

Ana hedef bu yeni paneli 2020 yılında tanıtmak olsa da ekran maliyetleri ve teknik zorluklar buna engel oldu. Apple daha sonra planlarını 2024'e, ardından da 2025 veya sonrasına kaydırdı. Ancak, adı açıklanmayan bir firmanın microLED ekranlarla ilgili projelerini iptal ettiğini belirten son raporlar, Apple'ın projesini yakın zamanda sonlandıracağına işaret ediyor.

Gurman, Apple'ın bazı çalışanlara yeni bir ekibe katılma imkanı sunacağını, ancak çoğunu işten çıkartacağını söylüyor. Bu işten çıkartmalar hem Amerika hem de Asya'daki çalışanları etkileyecek. Ayrıca şirket artık "OLED'in mevcut en iyi çözüm" olduğuna inanıyor.

Bu gelişme, microLED Apple Watch Ultra bekleyenler için de hayal kırıklığı anlamına geliyor. Bu teknolojiyi kullanan tek ürün Apple Vision Pro. Diğer ürünlere bakacak olursak, Apple LCD ve miniLED üretimlerini OLED'e kaydırmayı hedefliyor. iPad Pro bu geçişi yapmak üzere. 2026'dan itibaren MacBook Pro, MacBook Air ve iPad Air'in de bunu izlemesi bekleniyor.

Bloomberg, Apple'ın önümüzdeki dönemde üreteceği ekranlar için Samsung ve LG'ye ihtiyaç duymaya devam edeceğini, ancak şirketin "teknolojiyi cihazlarında gerçeğe dönüştürebilecek potansiyel yeni tedarikçiler ve süreçler" belirlediğini iddia ediyor.