Apple AR Gözlükleri 2020'de Satışa Sunulabilir

Uzun zamandır dedikodulara konu olan Apple arttırılmış gerçeklik gözlükleri çok yakında piyasadaki yerini alabilir

Apple AR gözlükleri çok yakın!

Apple'ın uzun zamandır söylentilere konu olan arttırılmış gerçeklik gözleri, bizlere bir yıl kadar yakın bir süre içerisinde sunulabilir. İddia, şimdiye kadar Apple'a dair analizleri ile güvenilirlik kazanmış endüstri analiz uzmanı Ming-Chi Kuo'ya ait.

Kuo'nun açıklamalarına göre Apple'ın arttırılmış gerçeklik teknolojisine sahip gözlükleri bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında üretim bandına girecek. Kuo ayrıca gözlüklerin ağır işlem gücü ve bağlantılar için bir iPhone'a ihtiyaç duyacağını da belirtiyor. Bu sayede Apple, gözlüklerin hafif ve konforlu kullanıma sahip bir aksesuar özelliğini korumasını sağlamayı hedefliyor. Özellikle ilginç tasarımları ve ağırlıkları ile dikkat çeken arttırılmış gerçeklik ürünleri Google Glass ve Microsoft HoloLens'e kıyasla bu durum Apple'ın arttırılmış gerçeklik ürününü kullanıcılar adına çok daha cazip kılabilir.

Bu açıklamalar, Apple'ın arttırılmış gerçeklik gözlüğü geliştirmekte olduğunun bir kanıtı niteliğinde olmasa da Ming-Chi Kuo Apple'ın planları konusunda en güvenilir kaynaklarından biri konumunda. Ayrıca Apple'ın arttırılmış gerçeklik ile ilgili planlar üzerinde çalışıyor olması uzun süredir bilinen bir gerçek.

Apple'ın başındaki isim olan Tim Cook'un arttırılmış gerçeklik alanına büyük bir ilgisi olduğunu biliyoruz ve bu, iOS'in en son sürümüne de yansıyor. Dahası, Apple'ın son zamanlarda arttırılmış gerçeklik tabanlı teknolojiler geliştiren firmaları satın alıyor olması, dev şirketin kendi arttırılmış gerçeklik ürününü geliştiriyor olduğuna dair büyük bir kanıt durumunda. Cook'un yakın zamanda dile getirdiği "Apple, aklınızı başınızdan alacak ürünler üzerinde çalışıyor" ifadeleri ise Apple'ın farklı bir teknoloji üzerinde çalıştığının bir başka göstergesi.

Apple'ın son zamanlarda aldığı patentler ise şirketin bir arttırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde hangi düzenlemeleri yaptığını görmek adına iyi bir fırsat. Gözlük kullanıcının gözlerine görselleri yansıtabiliyor ve kolay kullanım için kullanıcılara dokunmatik bir yüzey alanı sunulması da planlanan tasarım detayları arasında.

Tüm bu bulgular, Apple'ın bir arttırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığı konusunda ikna edici bir tabloyu ortaya koyuyor. Eğer Kuo haklıysa, Apple'ın çabalarının ilk meyveleri 2020 yılında ortaya çıkmış olacak.

Okuyucu Yorumları