Apple, Artık Kendi İşini Kendi Yapmayacak!

Cevabı merak edilen soru nihayet cevabını buldu; Apple, monitör konusunda "buraya kadar" dedi...

Apple, "buraya kadar" dedi!

Apple'ın kendi ürettiği yeni bir Thunderbolt monitör tanıtmasını bekliyorsanız, bunu unutmanızda fayda var. Firma, kendi başına çalışan ekran işinden elini çektiğini doğruladı.

Apple, geçen hafta yeni MacBook Pro'yu tanıttığı "Hello Again" etkinliğinde yeni 5K Ultrafine 27-inch Thunderbolt 3 ekranı tanıtsa da, bu monitör aslında LG ortaklığıyla üretildi. Yeni gelen bilgiler ise Apple'ın gelecekte bu yöntemi devam ettireceğini, monitör üretimini üçüncü parti firmalara bırakacağını söylüyor.

Apple, Thunderbolt montiörün üretimini bu sene Haziran ayında durdurmuştu. Bunun ardından beklenti, kendi GPU'suna sahip bir cihazın tanıtılması yönündeydi ancak yeni gelen bilgiler, bunun olmayacağını söylüyor. Bir Apple yetkilisinin The Verge ile yaptığı görüşmeye ve ardından Twitter'da yaptığı paylaşıma göre Apple, "bağımsız ekran işinden çıkmış bulunuyor".

Apple, kendi ekranlarını kendi üretmeyecek olsa da, üçüncü parti monitörlerin Apple ürünleriyle düzgün çalışması için elinden geleni yapıyor gibi görünüyor. Örneğin LG Ultrafine 5K 27-inch Thunderbolt 3'ün parlaklığı, monitör üzerindeki donanımsal düğmeler yerine, direkt olarak Mac üzerinden kontrol edilebiliyor.

Okuyucu Yorumları