Apple'a Özel Monitörler, LG'den Geldi!

Apple'ın yeni MacBook Pro'sunu tanıtmasının hemen ardından, LG de Mac'ler için 4K ve 5K çözünürlük sunan büyüleyici monitörlerini ortaya çıkarttı!

LG'den Apple'a özel monitörler!

Apple'ın tanıttığı yeni MacBook Pro ve MacBook'ların daha dumanı üzerinde tütüyorken, LG de hemen akabinde yeni 4K ve 5K monitörlerini tanıttı. Bu monitörlerin en önemli özelliği 4K ve 5K gibi yüksek çözünürlükleri destekliyor olmasının yanı sıra, Mac kullanıcılarına özel olarak üretilmesi. LG UltraFine 5K ve UltraFine 4K olarak iki farklı modelle raflarda yer alacak olan monitörler, 27 ve 21.5 inç ekran boyutlarının sahibi.

LG Ev Eğlence Şirketi Başkanı Brian Kwon, Mac kullanıcıları için özel tasarladıkları yeni monitörlerini tanıtmaktan dolayı fazlasıyla heyecanlı olduklarını dile getirirken, UltraFine görüntü kalitesiyle beraber Mac kullanıcılarının, ev, ofis ve stüdyolarında aradıkları yaratıcılığı bulacaklarını söyledi.

27 inç ekran boyutuyla LG UltraFine 5K, 5120x2880 piksel çözünürlüğün yanı sıra 218 ppi (inç başına piksel) oranıyla da iddialı. Renk gamutunun yüzde 99'unu kapsayan monitör, gelişmiş IPS teknolojisini kullanıyor. Böylece geniş görüntüleme açılarında görüntü bozulmuyor. LG UltraFine 5K'nın bir diğer özelliği ise, Thunderbolt 3 desteği ile birlikte, yeni MacBook Pro için 5K video, ses ve veri aktarımı gerçekleştirebilmesi kuşkusuz. LG UltraFine 5K'da ayrıca 3 adet USB Type-C portu da yer alıyor. Öte yandan monitörün yükseklik ayarını gerçekleştirebiliyor, ekranı dilediğiniz gibi döndürebiliyorsunuz.

Daha küçük boyutlu 21.5" LG UltraFine 4K ise 4096x2304 piksel çözünürlük sunuyor. Yine renk gamutunun yüzde 99'unu kapsayan ekran, IPS panele sahip. Bu modelde Thunderbolt 3 yer almıyor. Onun yerine USB Type-C portu mevcut.

21.5" LG UltraFine 4K, kasım ayından itibaren 699 Dolar'a satışa sunulacak. 27" UltraFine 5K ise aralık ayında 1299 Dolar fiyatla tüketicilerle buluşacak.

Şimdi herkes, "Apple artık monitör üretiminden çekiliyor mu?" sorusunun cevabını arıyor.

Okuyucu Yorumları