Apple bu kez farklı bir sürprize hazırlanıyor

Tim Cook, Apple'ın bir sonraki sürprizinin ipuçlarını verdi ve ekledi: "O bir Apple Watch olmayacak"

Apple'ın yeni sürprizi...

Apple CEO'su Tim Cook, Telegraph'a verdiği röportajda, Apple'ın tıbben onaylanmış bir cihaz yapabileceğini ancak bunun, Apple Watch olmayacağını, çok daha farklı bir cihaz üretilebileceğini söyledi.

Cook röportajın bir bölümünde, FDA akreditasyonunun giyilebilir bir ürünün piyasaya sürülme döngüsünü bozabileceğini ifade etti. FDA akreditasyonu, bir cihazın sağlık alanında hizmet verebileceğini onaylayan süreci temsil ediyor. Ancak bu durum şirketin medikal alanda kullanılmak üzere bir ürün inşa etme fikrine tamamen karşı olduğu anlamına da gelmiyor.

Apple'ın patronu Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) sürecine bir saatle dahil olmayı düşünmediklerini, bunun yenilikçi yaklaşımdan kendilerini uzaklaştıracağını ancak buna yakın bir ürünü ürün yelpazesine dahil edebileceklerini açıkladı.

Lansman öncesinde Apple Watch'un sağlık sensörleriyle donatılacağı konuşuluyordu. Şimdiye kadar sadece aktivite takip ve kalp hızı izleme gibi fitness ya da sağlıklı yaşama yönelik fonksiyonlar sunulmuş durumda ve bunlar da FDA akreditasyonu gerektirmiyor.

Özetle, yakın bir zamanda Apple markalı ve doğrudan sağlık takibi yapabilecek, Watch'tan çok farklı bir cihaz görmemiz sürpriz olmamalı...

Okuyucu Yorumları