Apple'dan 5K çözünürlük sürprizi!

Apple, tüm beklentilerin de üzerine çıkarak, 5K dönemini başlatmaya hazırlanıyor!

Apple'dan 5K bombası!

Haziran ayında ortaya çıkan dedikodular, Apple'ın 2014 yılı sonlarına doğru 4K çözünürlüğe sahip olan iMac'ler üreteceğini söylüyordu. Fakat teknoloji dünyasına öyle bir bomba düştü ki, yüksek çözünürlük beklentisi daha da arttı!

Öyle görünüyor ki Apple'ın sır gibi sakladığı ve yıl sonunda piyasada olması beklenen 27 inç'lik iMac'i, 4K değil; tam 5K çözünürlük sunacak. Bu iddia, Tayvanlı ekran geliştiricisi olan WitsView tarafında ortaya atıldı. An itibarı ile haberin kaynağı hakkında net bir bilgi bulunmuyor ama genele bakıldığında, istenildiği taktirde üretilebilecek bir teknoloji olduğundan dolayı, "yalan haber" olarak da nitelendirilmiyor. Firmanın açıklamasına göreyse bu yeni monitör, üst seviye ekran çözünürlüğünü alt üst edecek.

OS X Yosemite hakkındaki bilgiler aylar öncesinden sızdırılmaya başlamıştı ve bu bilgiler arasında yeni Retina iMac'lerin üretileceği ve firmanın bir sonraki adımda yapacağı en doğru hareketin de bu olacağı vurgulanmıştı. IFA 2014'te ortaya çıkan, Dell'in de 27 inç'lik 5K monitör üreteceği bilgisi, bu iddianın gerçek olma olasılığını biraz daha artırıyor...

Okuyucu Yorumları