Apple, M2' işlemcili giriş seviyesi MacBook Pro'larında yavaş SSD'ler kullanıyormuş

Apple, M2 MacBook Pro'nun giriş seviyesi modellerinde daha yavaş SSD'ler kullanmaya başladı.

Apple, M2'li MacBook Pro'lardaki SSD'leri yavaşlattı

Apple, kısa süre önce M2 yonga setli yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayarları piyasaya sürdü. Ve şimdi birden çok YouTuber, Apple'ın en yeni amiral gemisi dizüstü bilgisayarlarının giriş seviyesi modellerinin, geçen yılın M1 yonga setli modellerine göre daha yavaş SSD'lere sahip olduğunu iddia ediyor.

Max Tech ve Created Tech’te yayınlanan videolarda, giriş düzeyi M2 MacBook Pro’ların M1’li modellere göre iki kat yavaş SSD'lerle geldiği açıklanıyor. İki modelde de 256GB SSD bulunuyor ve iddiayı ortaya koyan YouTuberlar hız testi için Blackmagic Disk Test aracını kullandılar. Sonuçlara göre, yeni SSD'ler yaklaşık %50 yavaş okuma ve yaklaşık %30 yavaş yazma hızına sahipler.

Bu arada, nispeten daha yavaş SSD'ler yalnızca giriş seviyesi M2 MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarda bulunuyor. Rakamsal karşılaştırmada yavaş görünseler de, kullanıcılar gerçek hayatta kullanımda çok fazla fark fark etmeyecekler ancak MacBook SSD diski sanal bellek olarak kullandığında, bu belleği kullanarak çalışan uygulamaların yavaşlaması mümkün.