Facebook uygulaması, Apple TV kullanıcılarının canını sıkıyor

Facebook'un video uygulamasının Apple TV'lerde çalışmaması kafa karıştırdı.

Apple TV kullanıcılarına Facebook şoku

Facebook'un, kullanıcıların platformdaki çeşitli videoları, şovları ve canlı yayınları izlemesini sağlayan akıllı TV uygulaması, ilk olarak 9to5Mac tarafından bildirildiği üzere artık Apple TV'de bulunmayabilir. Bazı kullanıcılar, en son güncellemesinden sonra uygulamaya artık erişemeyeceklerinin bildirildiğini söylüyor.

MacRumors'daki bir ileti dizisinde de, bir kullanıcı Apple TV 4K cihazında Facebook Watch'u açmaya çalıştıktan sonra aldığı bildirimin bir görüntüsünü paylaştı. Bildirimde “Facebook Watch TV uygulaması artık kullanılamıyor, ancak www.facebook.com/watch adresi üzerinde hâlâ çok sayıda video bulabilirsiniz” yazıyor. Diğer birkaç kullanıcı da aynı deneyimi yaşadığını bildiriyor.

Facebook, Watch uygulamasını ilk olarak Samsung akıllı TV'lerde başlattıktan sonra 2017'de Apple TV'de kullanıma sundu. Ayrıca uygulama diğer çeşitli akıllı TV'lerde ve konsollarda ve Facebook'un mobil uygulaması ve masaüstü sitesinde kullanılabiliyor. Apple TV'de Watch uygulamasını kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılar, Watch'ı telefonlarından TV'lerine yansıtabilir ama bu işlem bir uygulamayı açmak kadar pratik değil.

Facebook'un uygulamayı Apple TV'den tamamen çekip çekmediği henüz kesin değil. Zira Apple TV, hala Facebook Watch'un desteklenen platformlarından biri olarak listeleniyor.