Apple iOS 18'de yapay zekaya odaklanırken, iPhone 16'nın RAM miktarı da artıyor

Apple'ın iPhone 16'yı yapay zeka özellikleri ile donatacağı uzun zamandır konuşuluyor. Ve görünüşe göre bu hamle, aynı zamanda daha fazla RAM'i de beraberinde getirecek.

Apple iOS 18'de yapay zekaya odaklanırken, iPhone 16'nın RAM miktarı da artıyor

Apple’ın iPhone 16'da RAM miktarını standart modellerde de 6 GB’tan 8 GB’a çıkartacağının iddia edilmesi ile beraber, AI özelliklerine odaklanacağına dair sızıntılar da güçleniyor. Pro türevleri içinse Cupertino’nun iPhone 15 Pro modellerinin mevcut 8 GB RAM’iyle yetineceği söyleniyor.

Apple sızıntılarını yakından takip eden Haitong Securities analisti Jeff Pu’nun söylediğine göre şirket, iPhone 16’nın başarısının yapay zeka özelliklerine bağlı olacağına inanıyor: “iOS 18/iPhone 16’nın AI işlevlerine sahip olmasını beklemeye devam ediyoruz. Bu yüzden 6 GB RAM önemli. Ama iPhone 17 (2025) daha iyi işlevli bir AI telefonu olacak.”

Pu, iPhone 15 serisinin A17 Pro işlemcisinin, Çin kanalının kötü yönetimi ve Huawei’den gelen baskılar nedeniyle hayal kırıklığı yarattığını söylüyor. Bu yüzden Apple’ın iPhone 16’yı cazip hale getirmek için AI özelliklerine güvenmesi mantıksız değil.

Serideki bir diğer değişiklik ise normal modeller için Wi-Fi 6e kullanılsa da Pro versiyonlar için Wi-Fi 7'nin kullanılacak olması.