Apple iPad mini 5 "Isıtıp" Önümüze Koyacak!

Apple'ın mini tablet serisinin yeni üyesi iPad mini 5, hiç de heyecan duyulacak özellikler getirmeyecek. İşte iPad mini 5'in özellikleri...

Apple, TouchID'ye geri dönüyor!

Apple, uzun bir süredir iPad mini için yeni bir şey yapmıyor. Bunu yeni model için de sürdürecek gibi görünen Apple, yeni tableti iPad mini 5 için de aynı politikayı uygulayacak gibi. Japon web sitesi Mac Otakara'nın haberine göre, iPad mini 5, hiç de heyecan duyulacak özellikleri kullanıcılara getirmeyecek.

2 yıl öncesinin teknolojilerini kullanacağı belirtilen iPad mini 5, 2016 yılında piyasaya çıkan iPhone 7'nin işlemcisini kullanacak. Tablette A10 Fusion işlemci yer alacakken, Apple'ın artık cihazlarından kaldırmaya başladığı Touch ID de bu tablette yer alacak. Yalnızca bunlar değil, iPad mini 5, tasarımıyla da iPad mini 4'ün neredeyse aynısı olacak.

Apple, aslında bunu ilk kez yapmıyor. En son 2015 yılnda piyasaya sürdüğü iPad mini 4'te de 2014 yılında piyasaya çıkan iPhone 6 işlemcisini kullanan Apple, yeni tabletinde de tabiri caizse "ısıtıp" yeniden önümüze koyacak. Öte yandan Face ID de dahil olmak üzere pek çok teknolojiyi bu tabletinde kulak arkası edecek olan Apple, Apple Pencil ile de bu cihazı için ilgilenmiyor. Bakalım Apple, konuyla ilgili nasıl bir açıklamada bulunacak. Şimdilik şirketten herhangi bir ses yok.

Okuyucu Yorumları