Apple, yeni iPad’den çıkartacağı bu özellikle bir dönemi tamamen kapatıyor

Apple’ın bir sonraki giriş seviyesi iPad’inde bu özellik olmayabilir. Eğer bu sızıntı doğruysa, bir dönem tamamen sona ermiş olacak...

iPad için bir dönem daha tamamen kapanıyor

Apple, 3.5mm kulaklık jakını tüm iPhone serisinden ve iPad Pro, iPad Air ve iPad Mini gibi birkaç iPad'den kademeli olarak kaldırdı. Sızan yeni bilgiler ise, artık 3,5 mm kulaklık jakının iPad serisinden tamamen kaldırılacağına işaret ediyor. Yeni tasarımın render görüntülerinde, cihazın üstünde veya altında, hiçbir yerde kulaklık çıkışı görünmüyor.

MySmartPrice tarafından sızdırılan görüntüler, 10. nesil iPad’e ait olan CAD çizimlerini içeriyor ve bir aksesuar firmasından elde edildiği belirtiliyor. Yıllardır büyük ölçüde dokunulmadan bırakılan klasik iPad tasarımında önemli bir değişiklik olacak gibi görünüyor. Apple, 2017'de ekran boyutunu biraz artırmış ve başka dahili donanım yükseltmeleri yapmıştı, ancak genel görünüm tutarlı kalmıştı. Yeni iPad'in son iPhone'lar ve iPad'lerle aynı düz kenar estetiğini paylaşmasıyla bu durumun değişmek üzere olduğu görülüyor.

Ancak her zaman olduğu gibi, bu görüntülerin spekülasyon olma ihtimali de var.

Ana sayfa düğmesi mevcut durumda, yani ekranın üstündeki ve altındaki büyük çerçeveler de öyle kalıyor. MySmartPrice, ekranın mevcut 10.2 inçlik modelden daha büyük olması gerektiğini bildiriyor ve iPad'lerde yeniden tasarlanmış bir kamera olacağını söylüyor. Yenilenen iPad, Apple'ın tablet serisine geçişi tamamlayacak bir USB-C bağlantı noktasına sahip.

Bu görseller ayrıca dörtlü hoparlörler içeriyor ve bu noktada gördüklerimiz konusunda biraz şüpheye düşebiliriz. Zira şu anda yalnızca iPad Pro dört hoparlör içeriyor, bu nedenle eğer bu tasarım sahte değilse, giriş seviyesi iPad’lerde de hoparlör konusunda bir sıçrama olacak.

10. nesil iPad büyük olasılıkla bu sonbaharda duyurulacak, ancak fiyatı henüz belli değil. Apple, giriş seviyesi iPad'inden 3,5 mm kulaklık çıkışını çıkaracak mı? Eğer böyle olursa, firmanın bu çıkışa sahip tek ürünü Mac'ler mi kalacak? Gerçeği, önümüzdeki birkaç ay içinde öğreneceğiz...