Apple, iPhone 16 ile iPhone 12 tasarımına geri dönebilir

Her sene yeni bir telefon üretme zorunluluğu tasarımcıların da artık kısır döngüye girmesine neden olmuş olabilir mi? iPhone 16'nın ortaya çıkan görselleri, iPhone 12'yi çok fazla andıracak gibi görünüyor.

Apple, iPhone 16 ile iPhone 12 tasarımına geri dönebilir

Yeni iPhone tasarımları, eskiden olduğu gibi büyük yeniliklerle karşımıza çıkmıyor ve bu konudan şikayetç olabilirsiniz. Baştan söyleyelim, yalnız değilsiniz. Çünkü artık herkes bu şikayetleri dile getirmeye başladı.

Tüketicisini "benzersiz ve devrimsel" tasarımlara sahip olmaya alıştıran Apple, her yıl yeni bir telefon üretmek zorunda kaldığından beri, elindeki tasarım silahında mermilerini tüketmiş olabilir. Zira her yeni telefon, aslında önceki tasarımlarla büyük benzerlikler taşımaya başladı. Resmi olmasa da bazı görüntüleri ortaya çıkan 2024 model iPhone 16'nın da iPhone 12'nin benzeri olduğunu hemen fark edeceksiniz.

Hayali görüntü oluşturdular

Aslında Apple tarafından yayınlanan bir görüntü yok ama Apple hayranları şirketten gelen ipuçlarını toplayarak cihazın bir görselini yapay olarak oluşturdular. Ortaya çıkan görüntü ise iPhone X, iPhone 11 ve iPhone 12 tasarımlarına benziyor.

iPhone 16'nın, iPhone 13'ten bu yana her iPhone modelinde kullanılan diyagonal kurulumun yerine, iki lensli dikey bir kamera düzenine sahip olacağı iddia ediliyor. Bu da ortaya iPhone X ve 11'in bir karışımını çıkarıyor.

Elbette ortaya çıkan görüntü sadece bir spekülasyon ama internette çok isabetli iPhone sızıntıları yapan Majin Bu hesabı tarafından paylaşılan sızdırılmış iPhone 16 şemalarıyla uyumlu bir görüntü. iPhone 16'nın iPhone 12 tarzı bir kamera çıkıntısına sahip olabileceği ilk kez Mayıs 2023'te duyulmuştu. Dolayısıyla bu iddialar çok uçuk değil.

Eylül 2024'te iPhone 16 piyasaya çıktığında bu tasarım tahminleri doğru çıkarsa, kimse şaşırmıyor olacak, çünkü Apple tasarım ilhamı için kendi ürün geçmişine ilk kez bakmıyor olacak. Şirket iPhone 4'ün düz kenarlı estetiğini iPhone 6 ile terk etmiş, ardından iPhone 12 ile bu estetiğe geri dönmüştü. Bu arada iPhone 15, hafif kavisli kenarlara sahip olarak iPhone 11'e geri dönmüştü.

Dolayısıyla, iPhone 16'da iPhone 12 tarzı bir kamera çıkıntısının dönüşüne şaşırmamalıyız. Ancak, özellikle telefonun geri kalanının "önemli bir tasarım değişikliği" sunmayacağını tahmin ediyoruz. Duyumlara göre, Apple yöneticileri de 2024 yılında tasarımın tüketicileri yeterince etkilememesi halinde satışların %15 oranında düşebileceğinden endişe ediyorlar. Ancak şirketin bazı yılları nadasa bırakarak önceki telefonlardan kar etmeye devam ederken, giderlerini artırmadan çok daha gelişmiş tasarım ve teknolojilere sahip modelleri sunacakları bir sonraki yıla ulaşmaya çalıştığını da biliyoruz. 2024 ve iPhone 16 da nadas yılı ve nadas iPhone'u mu olacak, Eylül ayında anlayacağız...