Apple: Kilitli iPhone'daki veriye erişilemez!

Eğer iOS 8 veya iOS 9 yüklü bir iPhone'a sahipseniz, bu haberin çok hoşunuza gideceğine eminiz!

iOS 8 / 9 kullanıyorsanız...

Apple, ABD yargıcına, kilitli bir iPhone üzerinde saklanan verilere erişmenin, iOS 9 ve iOS 8 kullanan cihazlar için "imkansız" olduğunu söyledi.

ABD Sulh Hakimi James Orenstein talebi sonrasında Apple, iOS 8 ve daha üst sürümlerin yüklü olduğu kilitli iPhone'lara erişimin mümkün olmadığını bildirdi. Cupertino merkezli şirket eski sürümü kullanan yüzde 10 oranındaki iPhone modellerinde ise teknik olarak bunun mümkün olabileceğini söyledi. Şirket avukatları "Apple'ı kullanıcı telefonlarından veri almaya zorlamak, Apple markasına gölge düşürebileceği gibi müşterilerle arasındaki güven ilişkisini önemli ölçüde tehdit edebilir" şeklinde bir açıklama yaptı.

Tüm bunların yanında, Apple'ın gizlilik politikasında devletin bilgi talebiyle ilgili geniş çaplı bir açıklamaya da yer verilmiş durumda: "iOS 8.0 veya daha yeni sürümünün yüklü olduğu aygıtlarda, kişisel verileriniz parolanızın koruması altındadır. Apple, devletin arama taleplerine karşılık olarak, iOS 8.0 ve daha yeni sürümünün yüklü olduğu hiçbir aygıttan iOS verilerini almayacaktır; çünkü alınacak dosyalar kullanıcının parolasına bağlı bir şifreleme koduyla korunur ve Apple bu parolaya sahip değildir."

Yukarıda yer alan açıklama, Apple'ın son günlerde büyük tartışmalara neden olan "müşteri gizliliği" konusunda oldukça hassas bir politika uyguladığını gösteriyor. Girişimlerinden herhangi bir sonuç alamayan mahkeme ise duruşmayı ileri bir tarihe ertelemiş durumda.

Okuyucu Yorumları