Apple, LG G8 Gibi Bir Ses Teknolojisi Düşünüyor

Yeni keşfedilen Apple patentleri, firmanın iPhone 11 ve ilerisine ait bazı planlarını gösteriyor!

Apple, LG G8'in yolundan gidebilir!

Apple yeni patent başvuruları, gelecekteki iPhone'ların ekranının ses üretebileceğini gösteriyor. Böyle bir teknoloji, şu an LG G8 ThinQ'te kullanılıyor.

Apple, LG G8 Gibi Bir Ses Teknolojisi Düşünüyor

Ekranın ses çıkarabilmesi için titreşimlerden faydalanması gerekiyor, insanın kulak içi diyaframında veya davulun yüzeyinde olduğu gibi. LG, bu teknolojiyi telefonlarından önce TV'lerinde de kullanmıştı. Artık Apple'ın da teknolojiye sıcak baktığını biliyoruz. Patent başvurusu, ekranı hoparlöre dönüştürecek farklı süreçler ve teknolojilerden bahsediyor.

Firmanın farklı yollardan bahsetmesi, testlerin ilk aşamalarında olduğunun işareti olabilir. Patentler sadece ekranın hoparlör olarak kullanılmasından bahsediyor, yani cihazın geriye kalanını hesaba katmıyor. Firmanın cihaza normal hoparlörler de eklemeyi düşünüp düşünmediği bilinmiyor. LG G8 ThinQ'te standart hoparlörler de bulunuyor.

Patentlerde Apple'ın katlanabilen bir cihaz için çalıştığına dair işaretler de var. Patente göre kendi kendini iyileştiren bir menteşe, esnek ekranın zarar görmesini engelliyor. Cihazı çok soğukta açmanızı engelleyecek bir mandal da bulunuyor.

Apple'ın gelecekteki iPhone ve iPad'lerin rakiplerinin gerisinde kalmaması için çalıştığı kesin. Firma yeni özellikler hakkında önceden ipucu vermediğinden, bu yeniliklerin doğrulanması için uzunca bir süre beklememiz gerekebilir.

Okuyucu Yorumları