Merakla beklenen Apple M3 Pro, 12 CPU çekirdeği ve 36 GB bellek ile geliyor

12 çekirdekli işlemci, 18 çekirdekli GPU ve 36 GB bellek ile piyasaya sürülecek M3 Pro ile Apple, öncüllerine ve rakiplerine göre daha yüksek bir performans sunmayı hedefliyor.

Apple M3 Pro, 36 GB bellek ile geliyor

M3 Pro’nun, önceki modellere kıyasla önemli bir performans artışı sunması bekleniyor. 12 çekirdekli bir işlemci ve 18 çekirdekli bir GPU ile donatılan bu model ile Apple, Mac cihazlarının gücünü ve verimliliğini yeniden tanımlayacak bir potansiyele sahip gibi.

M3 Pro, önceki 5nm teknolojisine göre önemli bir ilerleme sağladığı TSMC'nin 3nm düğüm sürecinden yararlanmayı hedefliyor. 12 çekirdekli işlemcisi ve 18 çekirdekli GPU'su ile öncüleri M1 Pro ve M2 Pro'ya kıyasla hesaplama gücünde önemli bir artış sağlıyor. Ayrıca, altı yüksek performanslı ve altı güç verimli çekirdek ile dengeli bir yaklaşım sunması bekleniyor.

Önceki modellerle karşılaştırma yaptığımızda; M1 Pro 8 çekirdekli işlemci ve 14 çekirdekli GPU’ya sahipken, M2 Pro 10 çekirdekli işlemciye ve 16 çekirdekli GPU’ya sahipti. İşlemci tarafında, ilk modele göre %50, bir önceki modele göre %20 daha fazla işlemci çekirdeğine sahip. GPU tarafında ise M1 Pro’ya göre %30’a yakın bir artış, M2 Pro’ya göre ise %12’lik bir artış görüyoruz. Bu modelde, öncüllerinin aksine 32 GB değil, 36 GB’a kadar konfigüre edebiliyoruz.

Biz de yeni işlemcili modelleri heyecanla beklesek de Apple henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak M3 Pro'dan önce M3 çipli modellerin piyasaya sürülmesi bekleniyor. M3 yongasını kullanan ilk Mac'lerin ise yıl sonuna doğru veya önümüzdeki yılın başlarında geleceği öngörülüyor.