Apple MacBook'un Klavye Sorunları İçin Özür Diledi

Apple, yeni nesil Butterfly klavyeleri ile dinmeyen MacBook klavye sorunları için yaptığı açıklamada kullanıcılarından özür diledi

Apple yeniden özür diledi!

Son yıllarda Apple'ın MacBook klavyeleri öyle büyük bir sorun kaynağı oldu ki, dev şirket Wall Street Journal'a verdiği açıklamada bu durum için bir kez daha özür diledi.

Apple, MacBook dizüstü bilgisayarlarını daha ince bir tasarıma kavuşturduğu 2015 yılında düşük profilli "Butterfly" mekanizması ile çalışan klavyelerini de dizüstü bilgisayar modellerinde kullanmaya başladı. Ancak bu yeni klavye mekanizması kısa süre içerisinde tuşların basılı kalması ve bazen klavye girdilerinin algılanmaması ile anıldı. Apple'ın bunun üzerine geliştirdiği ikinci nesil Butterfly mekanizması ise durumu düzeltmenin tam aksine durumu daha da kötüye götürdü. Apple'ın aynı mekanizma ile piyasaya sürdüğü üçüncü nesil MacBook bilgisayarlarda da problem henüz çözülmüş değil.

Apple'ın üçüncü nesil MacBook klavyelerinde sorunlar devam ederken, bir şirket sözcüsü sorunları genel olarak ele aldı. Sözcü, WSJ 'ye, Apple'ın "az sayıda kullanıcının üçüncü nesil Butterfly klavyesiyle sorun yaşadığının farkında olduğunu" ve şirketin bu sorunlar nedeniyle kullanıcılarından özür dilediğini belirtti. Ancak sözcü bununla birlikte MacBook kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun yeni klavyeyle olumlu bir deneyime sahip olduğunu da belirtti.

Apple, 2015 yılında MacBook klavyeleri için düşük profilli Butterfly mekanizmasını tanıttıktan sonra birçok kullanıcı sorunlarla ilgili olarak Apple müşteri hizmetlerini meşgul etmeye başladı. Kaliforniya ise şirketin sorunları bildiğini ve buna rağmen yine de ürünleri piyasaya sürdüğünü iddia ederek Apple'a karşı dava açtı.

YouTube üzerinde Unbox Therapy kanalının sahibi olan Lewis Hilsenteger sorunu 2018 MacBook Air'de gösterdiğinde Apple'ın klavyeleri ile ilgili sorunlar internette büyük bir yankı bulmuştu.

Apple, üçüncü nesil Butterfly klavyesinde önceki nesil klavyelerdeki sorunları engellemek için klavye mekanizmasına bir zar tabaka ekleyerek klavye mekanizmasına kırıntıların kaçmasını önlemeye çalıştı. Ancak, belki de bu noktada kimseyi şaşırtmayacak bir şekilde, üçüncü nesil Butterfly klavye mekanizmasında da sorunlar devam ediyor.

Ne var ki MacBook dizüstü klavyenizde karşılaşacağınız bir problem, Apple'ın garantisi kapsamında olacak. Ancak yine de Apple'ın klavye sorunlarının yakın zamanda çözüleceğini söyleyebilmek zor.

Okuyucu Yorumları