Apple, macOS Sierra 10.12.2 ile pile veda etti

Apple'ın yeni macOS Sierra 10.12.2 güncellemesi ile önemli hatalar düzeltildi ama, çok alıştığımız bir özellik de yok oldu!

Yeni güncelleme ile yok olan özellik!

Dizüstü bilgisayarınızın siz gösterdiği pil ömrü tahminine güvenmeyenlerdenseniz, aslında haklısınız. Zira bu tahminlerin, kullanıcıyı ne zaman yarı yolda bırakacağını kestirmek güç. O sebeple mobil ortamda da olsanız, yanınızda bir şarj kablosu taşımak en mantıklı hareket.

Öte yandan MacBook'ların uzun ve stabil pil ömrü sunması, Apple'ın kullanıcılarına sunduğu en başarılı özelliklerden biri olsa gerek. Ancak macOS Sierra ile bu değişiyor.

macOS Sierra güncellemeleriyle birlikte geçtiğimiz aylarda da, MacBook'ların pil ömrüne ilişkin çok sayıda şikayet ortaya çıkmıştı. macOS Sierra 10.12.2 sürümü ile beraber bu tartışmalar kızışacak gibi görünüyor. Zira Apple, yeni güncellemede kenardaki kalan pil süresi tahmin göstergesini kaldırmış durumda. Yani MacBook'u şarj etmek için bu rakama güveniyorsanız, artık bu rakam yok...

Öte yandan güncelleme ile beraber gelen diğer değişiklikler de oldu. Bunlar arasında özellikle hataların düzeltilmesi yer alıyor. MacBook Pro'ların bazılarında oluşan görsel hatalar yeni güncelleme ile düzeltilirken, iCloud senkronizasyonu daha kararlı çalışıyor ve Facetime veya Siri için Bluetooth üzerinden ses aktarımı iyileştirilmiş durumda.

Okuyucu Yorumları