Apple Music, herkesin "keşke olsa" dediği özelliği hayata geçiriyor

Apple Music, yakında diğer müzik hizmetlerinden çalma listelerinizi kolaylıkla aktarmanıza imkan sağlayacak yeni özelliğini hayata geçirebilir.

Apple Music, herkesin "keşke olsa" dediği özelliği hayata geçiriyor

Yüzlerce şarkı içeren düzinelerce çalma listeniz olmadığı sürece, bir akış hizmetinden diğerine geçiş yapmak çok zor değil. Ama tam tersi bir durumda, çalma listelerini taşıyamamak büyük bir sorun olabiliyor.

Apple da, Apple Music’i denemek isteyenler için şarkıları tek tek taşıma ihtiyacının büyük bir engel olduğunun farkında ve bu nedenle tüm çalma listelerinizi kolaylıkla taşımanıza imkan tanıyacak yeni bir araç üzerinde çalışıyor. Reddit’teki dikkatli kullanıcılar tarafından fark edildiği ve MacRumors tarafından doğrulandığı üzere, Android için Apple Music Beta (sürüm 4.7.0-beta, 1359), SongShift tarafından desteklenen yeni bir çalma listesi taşıma aracına yapılan referanslar içeriyor. SongShift, akış hizmetleri arasında şarkıları kopyalamak için kullanılan üçüncü taraf bir hizmet.

Görünüşe göre Apple, uygulama içi bir duyuru ile kullanıcılara SongShift entegrasyonu hakkında bilgi verecek: “Diğer Hizmetlerden Müzik Aktarın: Diğer müzik hizmetlerinde oluşturduğunuz kayıtlı müzikleri ve çalma listelerini Apple Müzik kitaplığınıza ekleyin. Ayrıca kullanıcılar aynı özelliğe Ayarlar üzerinden de erişebilir.”

SongShift gibi araçlar yeni olmasa da genellikle tek seferlik ödeme yapmayı veya abonelik satın almayı gerektiriyor. Örneğin SongShift Pro, aylık 6,99 ABD Doları veya yıllık 29,99 ABD Doları gibi bir ücrete sahip. Özellikle diğer akış hizmetlerini kullanmaya devam etmek ve kitaplıklarını senkronize tutmak isteyen Apple Music kullanıcıları için, yerel bir çalma listesini içe aktarma özelliğine sahip olmak hayatı kolaylaştıracaktır.

Yine de, Apple henüz SongShift ile ortaklığını duyurmadı, dolayısıyla özelliğin yakın zamanda tüm kullanıcılara sunulacağına dair bir garanti bulunmuyor.