Apple Music listeyi tamamladı: İşte gelmiş geçmiş en iyi 100 albüm

Apple Music, bir süredir onar onar açıkladığı listesini nihayet tamamladı. İşte Apple'a göre gelmiş geçmiş en İyi 100 albüm...

Apple Music listeyi tamamladı: İşte gelmiş geçmiş en iyi 100 albüm

Apple Music, geçtiğimiz günlerde tüm zamanların en iyi 100 albümünü, her gün 10 sırayı açıklayarak seçmeye başlamıştı. Akış hizmeti, Apple Music’in uzman ekibi ile Maren Morris, Pharrell Williams, J Balvin, Charli XCX, Mark Hoppus, Honey Dijon ve Nia Archives gibi seçkin sanatçıların yanı sıra şarkı yazarları, prodüktörler ve sektör profesyonelleri tarafından hazırlanan bu listeyi “tüm zamanların en iyi albümlerini” kutlamak için oluşturduğunu söylüyor.

Apple Music, En İyi 100 Albüm listesinin “Apple Music’teki dinlenme sayılarından tamamen bağımsız bir editoryal açıklama; müzikseverlerin yaşadığı ve dinlediği dünyayı şekillendiren albümlere bir sevgi mektubu” olduğunu belirtiyor.

Apple Music’in içerik ve editoryal kıdemli direktörü Rachel Newman, “En İyi 100 Albüm, en iyi insan kürasyonu, hikaye anlatma sanatına duyulan takdir ve müziğe olan eşsiz bilgi ve daha derin bir sevgi ile Apple Music’i müzikseverler için en iyi hizmet haline getiren tüm unsurları bir araya getiriyor" diyor ve devam ediyor: “Bu, uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir şey ve hepimiz bunu dünya ile paylaşmaktan inanılmaz gurur duyuyoruz ve heyecanlıyız.

...Ve liste tamamlandı

İşte bu liste, yayınlanan ilk 10 ile birlikte tamamlanmış durumda. Şirketin 100 albümlük tam listesinin içinde pek çok ünlü isim bulunuyor ve ilk 10’da Beyoncé, Amy Winehouse, Frank Ocean, The Beatles, Michael Jackson ve Lauryn Hill gibi isimler yer alıyor.

Listenin ilk 10’unu oluşturan albümler şu şekilde sıralanıyor:

  • Lemonade (2016), Beyoncé
  • Nevermind (1991), Nirvana
  • Back to Black (2006), Amy Winehouse
  • good kid, m.A.A.d city (2012), Kendrick Lamar;
  • Songs in the Key of Life (1976), Stevie Wonder;
  • Blonde (2016), Frank Ocean;
  • Purple Rain (1984), Prince & The Revolution;
  • Abbey Road (1969), The Beatles;
  • Thriller (1982), Michael Jackson;
  • The Miseducation of Lauryn Hill (1998), Lauryn Hill.

Apple Music, bu listeyi tamamlayıcı bir özelliğe sahip olan ve her albümün derin analizini, arşiv röportajlarını ve daha fazlasını içeren özel bir mikro siteye de sahip. Şu anda 100best.music.apple.com adresinde mevcut olan yeni En İyi 100 mikro sitesi, her albümün derin analizini, arşiv röportajlarını ve daha fazlasını sunuyor.