Bu iPhone'lar, artık App Store, Apple Maps ya da Siri'yi kullanamayacak

Apple önemli olabilecek bir değişikliğe hazırlanıyor. Bu değişiklikle birlikte bazı iOS sürümlerini kullananlar, artık App Store ya da Siri gibi temel Apple hizmetlerine erişemeyecek.

Bu iPhone'lar, artık App Store ya da Siri'yi kullanamayacak

Apple, iOS 11, macOS 10, watchOS 4 ve tvOS 11 kullanıcıları için güncellemeleri ve destekleme biçiminde önemli bir değişiklik yapmaya hazırlıyor. Bu da, App Store, Apple Maps ve diğer çevrimiçi hizmetleri bu işletim sistemlerini kullanan cihazlar için sunmayı durdurabileceği anlamına geliyor.

Geçmişte AirPods Max, AirTags ve daha fazlasının fotoğraflarını doğru bir şekilde paylaşan güvenilir sızıntı kaynağı Stella Fudge’ın söylediğine göre, artık, kullanıcılar daha yeni iOS sürümlerine güncelleme yapmazlarsa, iCloud erişimi hariç tüm aygıtları için desteği neredeyse tamamen kaybedecekler.

Fudge’ın bildirdiğine göre Apple, Mayıs ayında eski ürünler için bu hizmetleri sonlandıracak. Bundan dolayı kullanıcılar, yaklaşan sınırlama ve mümkünse cihazlarını güncellemeleri gerektiği hakkında bilgilendirmeye başlanacak.

MacRumors aracılığıyla da bildirildiği üzere Apple tarafından geçtiğimiz ay yayınlanan şirketin eski yazılım sürümleri için Apple Hizmetleri desteğini bırakabileceğini söyleyen bir destek makalesi de bu sızıntıyı destekliyor.

Bu makalede “Bazı eski yazılım sürümleri artık App Store, Siri ve Haritalar gibi Apple Hizmetlerini desteklemeyecektir. Bu hizmetleri kullanmaya devam etmek için yazılımınızı mevcut en son sürüme güncelleyin” deniyordu.

Önümüzdeki haftalarda Apple hizmetleri desteğini kaybetmesi beklenen yazılım sürümlerinin arasında iOS 11-11.2.6, macOS 10.13-10.13.3, watchOS 4-4.2.3, tvOS 11-11.2.6 bulunuyor.

Apple'ın bu değişikliği neden yapmayı planladığı henüz belli değil. Gerçekten eski bir iPhone'unuz varsa, iMessage veya FaceTime gibi hizmetleri kullanmaya devam edebilirsiniz. iPhone 3GS veya 4'te yeni özellikler desteklenmese de, Apple daha önce temel özellikleri hiç kaldırmamıştı.

Bu değişiklik, şirketin bazı eski yazılımlara yönelik desteği bozacak büyük bir güncelleme planlıyor olabileceğine işaret ediyor olabilir. Böyle bir büyük güncelleme, yakında çıkması beklenen Karma Gerçeklik başlığıyla ilgili de olabilir. Ancak, Apple'ın bildirdiğine göre iOS cihazlarının yalnızca %8'i hala iOS 15'ten daha eski yazılımları kullandığı için, bu değişikliğin çoğu kullanıcıyı etkilemeyeceği söylenebilir.