Apple, Apple GPT ile ChatGPT'ye, Microsoft Bing'e ve Google Bard'a rakip olmaya hazırlanıyor

Apple, geride kalmakla suçlandığı üretken yapay zeka alanına adım atmaya hazırlanıyor: Apple GPT, OpenAI ve diğerler devlerle rekabet edebilmek için şirket içinde test ediliyor.

Apple, Apple GPT ile ChatGPT'ye rakip olmaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz yıl OpenAI, Microsoft ve Google, Üretken Yapay Zeka teknolojilerindeki gelişmelerden yararlanarak kendi sohbet robotu versiyonlarını piyasaya sürdüklerinde Apple hazırlıksız yakalanmıştı. Ama Görünüşe göre şirket nihayet yapay zeka alanındaki şirketlerle rekabet etmeye hazır.

Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre, Apple, çalışanlarının "Apple GPT" olarak adlandırdığı Büyük Dil Modeli (LLM) üzerinde çalışıyor. Cupertino devi ilk olarak geçen yıl makine öğrenimi geliştirmeyi birleştirmek için Ajax vakfını kurmuştu, ancak şimdi öncelikli olarak Üretken Yapay Zeka teknolojilerine odaklanıyor.

Bloomberg ayrıca, Apple'ın şirketin ekosistemine iyi uyum sağlayabilecek sıkıştırılmış bir yapay zeka sistemi geliştirme çabalarını yoğunlaştırdığını da belirtti. Farklı bir grup kişi de teknolojiyi çevreleyen gizlilik endişelerini gidermek için çalışıyor.

Mayıs ayında Tim Cook bir röportajında ChatGPT kullandığını ve alanı yakından takip etmesine rağmen, Üretken Yapay Zeka teknolojilerinin hala kat etmesi gereken uzun bir yol olduğunu söylemişti.

Konuya yakın kaynaklara göre Apple, çalışanlarına iş yerinde kullanması için Apple GPT'yi dağıttı bile. Uygulama geçen yıl güvenlik endişeleri nedeniyle durdurulmuştu ancak o zamandan bu yana daha fazla çalışanı kapsayacak şekilde genişletildi. Apple çalışanlarına göre, sohbet robotu Google Bard ve Microsoft Bing AI'ye benziyor ve bir web tarayıcısı üzerinden ulaşılabiliyor. Ne yazık ki, herhangi bir yeni özellik ya da teknoloji içermiyor.

Şu anda Apple'ın yeni teknolojiyi ne zaman kamuoyuna açıklamayı planladığına dair bir bilgi yok. Hatta bu robotun herkes tarafından kullanılabilir mi yoksa Apple'ın ekosistemiyle mi sınırlı olacağı konusunda da belirsizlik var.