Apple resmi açıklamayı yapmasa da, iPhone 14 tanıtım tarihi belli oldu (gibi...)

Apple, iPhone 14’ü ne zaman tanıtacak? Resmi açıklama gelmese de, ortaya atılan bu tarih oldukça gerçekçi görünüyor...

iPhone 14 tanıtım tarihi belli oldu (gibi)

Bloomberg, Apple'ın iPhone 14'ü 7 Eylül'de düzenlenecek tanıtım etkinliğinde tanıtacağını iddia ediyor. Habere göre şirket, etkinlikte yeni iPhone 14 serisini ve muhtemelen Apple Watch Series 8’i tanıtacak.

Etkinliğin çevrimiçi olacağı söyleniyor, ancak beklentiler, belirli medya muhabirlerinin katılımına izin verileceği yönünde. Yine Bloomberg, Apple'ın bazı perakende çalışanlarına 16 Eylül'de büyük bir ürün satışı için hazırlıklara başlamalarını söylendiğini belirtiyor.

Etkinliğin iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Max ve iPhone 14'ü kapsayacağı artık neredeyse kesin. 9to5Mac'in belirttiği üzere Apple, iPhone 14 için ön siparişlere 9 Eylül'den itibaren başlayacak ve ilk siparişlerin 16 Eylül'de sahiplerine ulaşması bekleniyor.

iPhone 14'ün önceki iPhone modellerine benzemesi bekleniyor. Ayrıca iPhone 14 Pro, Max ve Pro Max modellerinde iyileştirilmiş çözünürlük bekleyebiliriz. iPhone 14 Pro ve Pro Max'in 48 megapiksel geniş açılı kameraya ve iyileştirilmiş pil ömrüne sahip olacağı da düşünülüyor.

Şirket şu anda Apple, Watch Series 8 gibi diğer ürünler üzerinde de çalışıyor; bu nedenle, yeni bir Apple Watch'ın da önümüzdeki ay tanıtılması bekleniyor.

Hala Ağustos ayındayız ve Apple etkinliğin zamanı konusunda resmi bir açıklama yapmış değil. Ancak iddia edilen 7 Eylül tarihi, geçmişe de bakarsak, oldukça gerçekçi görünüyor.