Apple’ın yeni patenti, tüm çentik ve ekran deliklerini tarihe gömmeyi vaat ediyor

Apple, ortaya çıkan yeni patentiyle çerçevesiz iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch için çok ciddi bir adım daha attı.

Apple’dan tüm çentik ve ekran deliklerini tarihe gömecek patent

Apple, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’den yeni bir patent daha aldı. Bugüne kadar binlerce patenti bulunan şirketin aldığı son patent hayata geçecek mi bilinmez, ancak kullanıma sunulursa işleri bir hayli değiştireceğini söyleyebiliriz.

Apple’ın aldığı patent, ekranın altına yerleştirilebilecek bir sensör grubu ile ilgili. Ayrıca bu patent sadece iPhone'u değil, iPad, Mac, Apple Watch ve hatta gelecekteki karma gerçeklik cihazları da dahil olmak üzere çok çeşitli Apple cihazlarını kapsıyor.

Patent TouchID gibi sensörlere, basınç sensörlerine, sağlık sensörlerine, ışık algılama ve menzil (LiDAR) sensörleri gibi optik sensörlere, bakış izleme sensörlerine ve daha fazlasına odaklanıyor. Patentte ayrıca kullanıcı girdilerini toplamak için düğmeler, dokunmatik sensörler, dokunmatik yüzeyler, mikrofonlar ve ivmeölçerler gibi çeşitli giriş-çıkış cihazlarının kullanımından da bahsediliyor.

Aşağıdaki şekil, bir sensörü kısmen örten bir ekran yığınının kesitsel bir yan görünümünü gösteriyor. Diğer bir çizim ise, sensörlerin ekranın altına nasıl yerleştirilebileceğini gösteren bir illüstrasyonun üstten görünümünü içeriyor.

Bu patent, daha önce Nisan 2022'de bildirilen, iPhone'daki çentiği ortadan kaldırmayı ve TrueDepth kamera sistemini ekranın arkasına yeniden yerleştirmeyi amaçlayan teknolojiyi genişletiyor gibi görünüyor. Patent ile Apple, tamamen çerçevesiz bir iPhone'a giden yolda bir adım daha atmış olabilir. Ancak hayata geçer mi; bunu zaman gösterecek.