Apple, tvOS 11'i Resmi Olarak Tanıttı!

Apple TV'nin yenilenen yazılımı tvOS 11, Apple tarafından tanıtıldı! İşte yeni sürümün sunduğu yenilikler...

tvOS 11 tanıtıldı!

Apple, Pazartesi günü WWDC 2017'nin açılış konuşmasında iOS, macOS ve watchOS'u tanıttı ancak tvOS'tan bahsetmedi. Firma, tvOS 11'i tanıtmak için "tvOS'ta neler yeni?" adlı bir başka oturum düzenledi.

Tanıtım için çok heyecanlanmayın çünkü bu tanıtımın ayrı yapılmasının nedeni, iOS 11 veya macOS High Sierra gibi büyük bir güncelleme olmaması. Yeni özelliklere bakacak olursak, Apple'ın söylediğine göre On-Demand Resources (ya da ODR) işlevinde yapılacak bir değişiklik, geliştiricilerin uygulamaların indirme boyutlarını küçültmelerini sağlayacak. Maksimum paket büyüklüğü ise 200MB'tan 4GB'a yükseltildi.

iOS ve macOS'ta yıllardır bulunan sağdan sola doğru yazılan dil desteği de tvOS'a eklenmiş bulunuyor. Bazı yenilikler ise çok daha küçük. Örneğin geliştiriciler, artık saydam olmayan düğmeler ekleyebiliyor ve arka plan rengi kullanabiliyorlar. blurOverFullScreen öğesi ise geliştiricilerin örneğin Apple TV'nizi uyku moduna aldığınızda tüm ekranı bulanıklaştırmasını sağlıyor. Yeni preferredUserInterfaceStyle öğesi ise geliştiricilerin farklı temalarla daha rahat çalışmasını, kullanıcı tarafından belirtilmemiş ise tema seçebilmesini sağlıyor.

Geliştirici önizleme sürümü yayınlanan tvOS 11'in herkese açık beta'sı bu ayın sonuna doğru, final sürümü ise sonbaharda çıkacak.

Okuyucu Yorumları