Apple ve Samsung'dan OLED Ekran Ortaklığı!

Apple'ın bir sonraki iPhone modelinde kullanacağı OLED ekranlarda, en büyük rakibinin imzası mı olacak?

Apple ve Samsung'dan yine bir arada!

Apple'ın iPhone'larda OLED ekranlara geçeceğine yönelik bir söylenti ara ara gündeme gelir. Samsung'un mobil OLED pazarındaki güçlü konumu nedeniyle Apple'ın böyle bir değişikliğe gitmesi de bu alandaki rekabeti daha da güçlendireceği de bilinen bir gerçek.

İşte bu bağlamda son zamanlarda ilginç gelişmeler yaşanıyor. Güney Kore'den gelen yeni bir rapor ise Kore merkezli tedarikçiler BH ve Interflex'in esnek yazdırılmış devre kartlarının üretimine hız kazandırdığına işaret ediyor. Bu devre kartlarının ise Apple tarafından iPhone 8 için kullanılacağı ifade ediliyor. Samsung Electro-Mechanics'in de ayrıca bu gelişmeyle ilgili Apple'la görüşme halinde olduğu belirtiliyor.

Bütün bu üç firmanın aslında Samsung Display'in tedarikçileri olduğunu ekleyelim. Diğer yandan Samsung Display'in ayrıca iPhone 8'de kullanılması düşünülen OLED paneller için de destek sağlayacağına inanılıyor. Söz konusu rapora göre bu ekranlarda kullanılacak esnek devre kartlarını içeren 70 milyona yakın ünitenin önümüzdeki yıl piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Bu üç firmadan gelen parça ve bileşenlerin, Apple'a teslim edilmesinden önce Samsung'un Vietnam'daki OLED modül tesislerinde bir araya getirileceği belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları