Apple Vision Pro'da şok sorun: Cihazın ön camı, durup dururken çatlıyor

Bazı Apple Vision Pro kullanıcıları, cihazlarının ön camında çatlaklar oluştuğuna dair şikayetler paylaşmaya başladı. Sorunun nedeni ise henüz bilinmiyor.

Apple Vision Pro'da şok sorun: Cihazın ön camı, durup dururken çatlıyor

Apple'ın ABD'de satışa sunduğu yeni Vision Pro başlığı, can sıkıcı bir sorunla karşı karşıya. Reddit'te bazı kullanıcıların bildirdiğine göre, başlığın ön camında sebepsiz yere kılcal çatlaklar oluşuyor.

Sorundan kaç ünitenin etkilendiği belli olmasa da çatlakları ilk bildiren AppleInsider bunun düşük bir sayı olduğunu öne sürüyor. Sorunun nedeni de henüz belli değil. Ancak çatlakların benzer şekilde ortaya çıkması ve etkilenen birimlerin sayısının az olması, sorunun bir üretim hatasından kaynaklandığını düşündürüyor.

Apple sorunu resmi olarak bir üretim hatası olarak kabul etmezse, çatlakları garanti kapsamında karşılamayabilir - ki sorunu yaşayan bazı kullanıcılar durumun böyle olduğu bildiriyor. AppleCare kapsamına sahip olan kullanıcılar onarım için 300 dolar ödemek zorunda. Kapsama dahil olmayanlar içinse maliyet 800 doları buluyor.

MacRumors'un belirttiği üzere, Apple kabul görmüş donanım sorunları için özel onarım programları sunuyor, ancak bu yalnızca yeterli sayıda şikayet varsa gerçekleşiyor.

Bu olay, Apple'ın başına ilk defa gelmiyor. Daha öncesinde ilk iPod nano'nun pek çok kullanıcısı cihazın çok kolay çizildiğini bildirmişti. Bunun üzerine bir dava açılmış ve Apple 22,5 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalmıştı.