Apple, Vision Pro'yu ABD dışında 9 ülkeye daha getiriyor: Türkiye listede var mı?

Apple, şu an sadece ABD'de sattığı sanal gerçeklik başlığı Vision Pro'yu 9 yeni ülkede daha satmaya hazırlanıyor. Peki, bu 9 ülke arasında Türkiye de var mı?

Apple, Vision Pro'yu ABD dışında 9 ülkeye daha getiriyor

Apple Vision Pro’yu şu anda sadece ABD’de satıyor. Ancak başlık yakın gelecekte daha fazla ülkeye yayılabilir. Yeni sızıntılara göre bu durum, Apple’ın Haziran başında düzenlemesi beklenen bir sonraki WWDC etkinliğinden önce gerçekleşebilir. Şirket, Vision Pro’nun uluslararası çıkış tarihlerini henüz duyurmamış olsa da, keşfedilen bir kod bu genişlemenin yaklaştığını öneriyor.

Eğer bu sızıntı doğruysa Apple, Vision Pro’yu yakın gelecekte dokuz yeni pazarda daha piyasaya sürebilir. Listede Çin, Avustralya, Kanada, Japonya, Singapur, İngiltere, Fransa, Almanya ve Kore yer alıyor. Ne yazık ki Türkiye listede yok.

Vision Pro şimdilik sadece ABD’de mevcut olduğundan dolayı, Vision Pro klavyesi yalnızca İngilizce ve Emoji’yi destekliyor. MacRumors’un keşfettiği kod, bu klavyeye diğer diller için destek ekliyor. Yeni diller listesinde Geleneksel Kantonca, Basitleştirilmiş Çince, İngilizce (Avustralya), İngilizce (Kanada), İngilizce (Japonya), İngilizce (Singapur), İngilizce (İngiltere), Fransızca (Kanada), Fransızca Fransa), Almanca (Almanya), Japonca, Korece yer alıyor.

Uzamsal bilgisayarın bu dilleri konuşan pazarlara sunulmadığı takdirde bu desteğe ihtiyacı olmayacağı düşünülürse, Apple’ın cihazı bu pazarlarda piyasaya sürmeyi planladığı tahmin edilebilir. Yukarıdaki dillerin listesi göz önüne alındığında, Vision Pro’nun bir sonraki aşamada satışa sunulabileceği potansiyel pazarlar Hong Kong ve Tayvan olabilir.

Elbette Apple’dan resmi bir lansman duyurusu yapılmadan bu tahminler sadece tahmin olarak kalmaya devam ediyor. Ayrıca Apple’ın Vision Pro’yu tüm bu pazarlara aynı anda sunmayı mı planladığı yoksa daha kademeli bir yaklaşımı mı takip edeceği de bilinmiyor.

Bu arada Vision Pro’nun üretimi diğer ürünlerden daha zor olduğundan dolayı Apple, sınırlı stoklarla çalışıyor. Raporlar, Apple’ın ilk yıl yaklaşık 400.000 adet üreteceğini söylüyor ve resmi olmayan sayılara göre ABD’de sadece ön siparişlerde bunun yaklaşık yarısı satıldı.