Apple Watch 10 geldiğinde, eski kayışlarınızı çöpe atmanız gerekebilir

Apple, Watch Series 10 ile büyük değişiklikler yapacak gibi görünüyor. Ama bu değişiklikler, aynı zamanda eski kayışlarınızın çöp olmasına da neden olabilir.

Apple Watch 10 geldiğinde, eski kayışlarınızı çöpe atmanız gerekebilir

Apple Watch Series 10'un tanıtılmasına yaklaşık dokuz ay kaldı. İlk Apple Watch'un müşterilere sunulmasının üzerinden on yıl geçmiş olacak olmasından dolayı Apple’ın bu sürümde önemli yeniliklerle karşımıza çıkması beklenebilir.

Yeni özellikler ve tasarım değişiklikleriyle ilgili raporları zaten duymuş olsak da, bir Apple koleksiyoncusu ve aynı zamanda iyi bir geçmişe sahip bir sızıntı kaynağı olan X kullanıcısı KosutamiSan, “Yeni nesil Apple Watch’un konektörleri tamamen yeniden tasarlandı… Eğer eski kayışlarınız varsa, onları satın” şeklinde bir tweet yayınladı.

Apple’ın Apple Watch Series 10’u yeniden tasarlama planlarını ilk kez duymadığımız için bu olasılığın oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Daha önce Bloomberg’den Mark Gurman da Apple Watch’un onuncu yıldönümü için Apple’ın büyük bir revizyon planladığını belirtmişti. Şirket, kayış bağlantı mekanizmasını değiştirerek Apple Watch Series 10 için daha ince bir kasa üzerinde çalışıyor olabilir.

Gurman’ın konuyla ilgili kaynakları, Apple’ın var olan kayışlarının çok fazla yer kapladığını ve daha büyük bir pil veya diğer dahili bileşenler eklenerek yeniden düzenlenebileceğini söylüyor. Cupertinolu dev, eski kayışlarla geriye yönelik uyumluluğu sona erdirecek olsa da başka iyileştirmeler de getirebilecek bir manyetik kayış bağlantı sistemi düşünüyor olabilir.

Apple, on yılı aşkın bir süredir Apple Watch müşterilerine geriye dönük kayış uyumluluğu sunuyor olsa da, şirketin sonunda yeni bir deneyim için bağlantıları değiştirmesi büyük bir sürpriz olmayacaktır. Her ne kadar bu değişiklik gerçekleştiğinde bazı kullanıcılar hayal kırıklığına uğrayacak olsa da, tüm teknoloji ürünlerinin büyük değişikliklerle karşı karşıya olduğunu unutmamak gerekiyor.

Apple, iPhone’un onuncu yıl dönümü için bir bağlantı değişikliği yapmadı. Ama iPhone X ile tam ekran tasarım, Face ID teknolojisi ve yeni paslanmaz çelik kaplama sundu. Kısacası Apple Watch Series 10, akıllı saat serisine büyük bir revizyon getirebilir ve yıllar boyunca topladığınız tüm kayışlara veda etmek zorunda kalabilirsiniz.