Apple Watch 4, Face ID'li Olabilir!

Apple Watch 4, iPhone X'in en etkileyici özelliğine sahip olabilir. Yeni patent, akıllı saatte Face ID olabileceğini gösteriyor!

Face ID'li Apple Watch

Apple Watch, iPhone X'te kullanılan gelecekçi Face ID yüz ile kilit açma teknolojisini kullanarak büyük bir sıçrama yapabilir. Yeni bir patent başvurusuna göz atacak olursak, burada Apple'ın yeni Apple Watch'un içine kamera yerleştirmeyi düşünüyor olabileceğini görebiliyoruz. Görünüşte neye benzeyeceği gösterilmese de, başka bir patentte kullanıcı arayüzüne kare şeklinde yerleştirileceği gösteriliyor.

Yeni iPhone'da olduğu gibi, Face ID'nin Apple Watch'ta da yüzünüzü tanıyana kadar bildirimleri saklayacağını tahmin edebiliriz. Ayrıca, saati her çıkarıp taktığınızda bir PIN girmenize gerek olmadan verilerinizi güvene alması da mümkün olacak.

Apple Watch 4, Face ID'li Olabilir!

Apple Watch kamera söylentileriyle birlikte gelen diğer bir iddia da, FaceTime ile bileğinizden video görüşme yapabilmek. Şimdilik bunun olacağından bahsedilmiyor, ama kamera ve pil ömrü yeterli ise böyle bir özelliğin olmaması garip olacaktır.

Bunların yanında, patentlerde saatin kayışında da daha çok sensör olacağından bahsediliyor. Bu sayede fitnes uygulamaları yaptığınız spor hakkındaki verileri daha tutarlı bir biçimde elde edebilecek.

Okuyucu Yorumları