Oyunu değiştirebilecek iddia: Apple Watch için uydu bağlantısı geliyor

Apple Watch 8 sunumu yaklaşırken, Apple'ın akıllı saatleri için oyunun tüm kuralını değiştirebilecek bir iddia daha geldi: Uydu bağlantısı...

Apple Watch için uydu bağlantısı geliyor

Apple Watch 8'in yakın zaman içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor ve yanında birinci sınıf bir Apple Watch Pro modeliyle de karşılaşacağımıza dair ciddi sızıntıları daha önce gördük. Ve görünüşe göre Apple'ın bu akıllı saati için çok büyük planları var.

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Apple, akıllı saatine uydu bağlantısı eklemeyi tartışıyor. Bu, birinci sınıf bir saat için uygun olan birinci sınıf bir özellik ve gelecekteki bir Apple Watch modeli için mantıklı olabilir.

Şu ana kadar gördüğümüz sızıntılarda çeşitli isimler verilen Apple Watch Pro hakkında hala bilmediğimiz çok şey var, ancak Wi-Fi ve hücresel ağların kullanılamadığı senaryolarda uydulara doğrudan ping atabilme özelliği oyunu değiştirecek kadar büyük bir özellik olacaktır. Apple, görünüşe göre yeni akıllı saat modelini, Garmin'in koşucular ve yürüyüşçüler için yaptığı üst düzey akıllı saatlere rakip olabilecek bir şekilde konumlandırıyor ve hafif değiştirilmiş bir tasarım ile daha sağlam, dış mekan odaklı bir cihaz planlıyor.

Cihazın arkasındaki fikirlerden biri, uydu bağlantısının "hücresel hizmetin olmadığı yerlerdeki büyük olayları bildirmek" için kullanılması gibi gözüküyor ve bu da kulağa tam olarak deneyimli açık hava maceracılarının ihtiyaç duyacağı bir özellik gibi geliyor. Aynı özelliğin iPhone’a da geleceği söyleniyor.

Ancak, bu işlevlerden herhangi birinin Apple'ın 7 Eylül etkinliğinde tanıtacağı cihazlarda görünüp görünmeyeceği henüz bilinmiyor. Uydu bağlantılı Apple iPhone'lar ve Apple Watch'lar için bir veya iki yıl daha beklememiz de gerekebilir…