Apple Watch hayat kurtarmaya devam ediyor

Satış yasağı ile karşı karşıya kalan Apple Watch, bir yandan da hayat kurtarmaya devam ediyor. Yaşanan son olayın kahramanı ise, saatin EKD özelliği.

Apple Watch hayat kurtarmaya devam ediyor

Apple, kısa bir süre önce hukuki bir dava sebebiyle ABD’de Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2’nin satışını durdurmak zorunda kalmış olsa da, şirketin akıllı saatlerinin kurtardığı hayatların sayısı artmaya devam ediyor.

En son örneklerden biri, kısa bir süre önce Reddit’te yayınlandı. Bir adam, otomobilini sürerken bayılır gibi olduğunu hissetmesinin ardından Apple Watch’u ile EKG çekmesi sayesinde saatin hayatını nasıl kurtardığını anlatıyor.

Kullanıcıya göre, doktorları kendisini kötü hissettiğinde EKG’sini kaydetmesi sayesinde, normal ritmine döndükten sonra onu stabilize edebildi. Reddit kullanıcısı, paylaştığı hikayesinde bayılır gibi hissetmesinin ardından aracını kenara çekerek park ettiğini, saati ile bir EKG çektiğini, daha sonra bayılmadığını ancak eşiyle yer değiştirerek eşinden kendisini en yakın hastaneye götürmesini istediğini söylüyor. Belirttiğine göre bu sırada yaşadığı atak geçmişti. Daha sonra çektiği EKG’yi doktoruna gönderdi ve yaşadığı atağı ve normal ritme dönüş sürecini çekebilmesi sayesinde doktorları durumunu stabilize etti. Ve kendisine bir kalp pili takıldı.

EKG özelliği Apple Watch Series 4’ten beri mevcut. Şu anda tartışmalı olan kan oksijen monitörünün aksine, bu sensör FDA onaylı. 30 saniyede elektrokardiyogram çekebiliyor ve gerçekten oldukça doğru olan bir EKG belgesi alabiliyorsunuz.