Apple Watch Series 10'un yenilenen tasarımı böyle görünebilir

AppleTrack'ten Sam Kohl ve ConceptCentral, söylentilere dayanarak yeni Apple Watch 10'un tasarımını gözler önüne seren etkileyici bir video yayınladı.

Apple Watch Series 10'un yenilenen tasarımı böyle görünebilir

Apple'ın Watch Series 10 (ya da Watch Series X) olarak adlandırmasını beklediğimiz yeni akıllı saati için büyük bir tasarım değişikliği bekleniyor. Elbette akıllı saatin nasıl bir tasarım dili kullanacağı henüz belli değil, ancak AppleTrack'ten Sam Kohl ve ConceptCentral, ortaya çıkan son söylentilere dayanarak yeni Apple Watch'un nasıl görünebileceğini gösteren bir video hazırladı.

Daha öncesinde Bloomberg'den Mark Gurman, Apple Watch'un 10. yıldönümü için Apple'ın akıllı saatini büyük bir revizyondan geçirmeyi planladığını belirtmişti. Söylentilere göre şirket, Series 10 için daha ince bir kasa tasarlıyor ve farklı bir kordon bağlama mekanizmasını deniyor.

Konu hakkında bilgi sahibi olan kişilerin aktardığına göre Apple'ın kordonları tasarlama şekli çok fazla alan kapladığından, şirketin daha büyük bir pil eklemek için cihazı yeniden tasarlama ihtimali var. Apple'ın ayrıca eski kayışlarla uyumluluğu kaldırarak manyetik bir bant bağlantı sistemi getireceği iddia ediliyor.

Bununla birlikte, Apple'ın Watch Series 10'da şirket içinde üretilecek miniLED seçeneğini kullanmayacağı çoktan belli olmuş olsa da bir rapor Apple'ın gelecek model için güç verimliliği daha yüksek bir OLED ekran kullanabileceğini öne sürüyor. Bu durumda ekran hem daha parlak olacak hem de çok fazla pil tüketmeyecek.

Tasarım değişikliğine ek olarak, Apple'ın akıllı saate yeni sağlık sensörleri ekleyeceği de söylentiler arasında. Mark Gurman ve Drake Bennett'ın aktardığına göre, 2024 yılında Apple saate hipertansiyon ve uyku apnesi tespiti de dahil olmak üzere birçok yenilik getirecek. Uyku apnesi tespitinde saat, uyku ve nefes alma düzenini kullanarak kişinin bu rahatsızlığa sahip olup olmadığını tahmin edecek ve ardından kullanıcıları bir doktora görünmeleri için yönlendirecek.

Tansiyon sensörü özellikleri ise aşamalı olarak gelecek. İlk aşamada, kullanıcıya sadece tansiyonunun yükselme eğiliminde olup olmadığı söylenecek ve kullanıcının hipertansiyon oluştuğunda ne yaptığını not etmesi için bir günlük sunulacak.