Apple Watch Series 2'yi denedik!

Apple'ın yenilediği akıllı saati Apple Watch Series 2'yi denedik! İşte yeni Apple Watch'un sundukları ve ilk izlenimlerimiz.

Apple Watch Series 2'yi denedik!

İlk Apple Watch ile tanışmamızın üzerinden iki sene geçti; bu sırada akıllı saat piyasasında değişiklikler yaşandı. Apple Watch'un en iyi akıllı saatlerden biri olduğu bir gerçek; şimdi ise karşımızda önemli alanlarda geliştirmeler yapan Apple Watch Series 2 var.

Bununla birlikte Apple Watch Series 2'nin kusursuz olduğunu söylemek çok zor. Örneğin pil ömrü konusunda herhangi bir geliştirmeden bahsedilmedi. İyi haber ise yeni Apple Watch'un akıllı saat meraklılarını heyecanlandıracak yeniliklerle gelmesi.

Tasarım

Tasarım

Görünüş olarak pek değişmese de, Apple Watch Series 2 artık su geçirmez bir saat. Apple, cihazın artık GPS ile geldiğini söylüyor, bununla birlikte pil ömrü konusunda herhangi bir gelişme yok gibi görünüyor. Tasarımda büyük bir değişikliğin olmaması şaşırtıcı değil; zira Apple Watch zaten piyasadaki en çekici akıllı saatlerden biriydi.

Apple Watch Series 2'yi denedik!

Aşırı lüks "Edition" serisinin kaldırılmış olması muhtemel. Açıkçası biraz üzüldük; Apple'ın bu saatlerden birkaç tane satarak gelecek birkaç neslin Edition'larını üretecek parayı çıkardığını düşünüyorduk.

Ekran

Ekran

38mm ve 42mm'lik boyutlar varlığını sürdürüyor. Ekran boyutları aynı kalsa da, parlaklık iki katına çıktığı için ekrandaki her şey daha parlak ve canlı görünüyor. Bu, güneş altında saati okumakta zorluk çekmeyeceğimiz anlamına geliyor.

Apple Watch Series 2'yi denedik!

Force Touch yerini korurken Apple, bazı özellikleri Force Touch'ın elinden alarak, parmak hareketlerine aktarmış. Sürekli açık duran "Always-on" ekranla karşılaşmayı umuyorduk, ancak saati görmek için yine kolunuzu kaldırmanız gerekiyor.

Fitness

Fitness

Apple Watch 2'nin büyük değişiklikleri fitness alanında. Entegre GPS ile gelen cihazın en önemli değişikliği, artık su geçirmemesi. Apple Watch ile yüzme havuzundaki yüzmelerinizi takip edebiliyorsunuz. Apple bu alanda birçok basitleştirmeye gitmiş; örneğin saat, havuzun genişliğini otomatik olarak algılıyor. Ancak bunu yanlış algılaması halinde ayarları değiştirme imkanınızın bulunmaması can sıkabilir.

Apple Watch Series 2'yi denedik!

Saatin GPS modülü, koşuculara da yeni işlevler sunuyor. Yeni Watch'taki Nike+ uygulaması, saatin en havalı uygulamalarından biri olarak tanıtılıyor.

İlk karar

İlk karar
Üstte yeni Apple Watch Series 2

Apple Watch Series 2, başarılı bir saati su geçirmezlik, fitness yetenekleri, daha parlak bir ekranla geliştiriyor. Ancak burada büyük yeniliklerden değil, küçük geliştirmeler söz konusu. Fitness işlevlerinin gün içinde ne kadar isabetli çalıştığını gördükten sonra Apple Watch Series 2 hakkında daha net bir karar vermemiz mümkün olacak.

Okuyucu Yorumları