Apple Watch'ın pil ömrü nasıl ölçüldü?

Apple, Watch'un "tam gün pil ömrünü" nasıl ölçtüğünü açıkladı;yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi

"Tam gün pil ömrü" tartışması

Apple Watch ilk kez duyurulduğundan bu yana cihazın nasıl bir pil ömrü sunacağı merak ediliyordu. Dünkü etkinlikte Apple, cihazın pilinin "tam gün" dayandığını söyledi. Tanıtımda "tam günün" 18 saat olduğu da belirtildi ancak saatin hangi şartlar altında bu kadar ayakta kalabildiği açıklanmadı.

Şimdi ise Apple, test aşamalarıyla ilgili bazı detayları paylaştı. Apple'ın web sayfasında yer alan bilgilere göre 18 saat içinde 90 kez saate bakma, 90 uyarı, 45 dakika uygulama kullanımı, Bluetooth üzerinden müzik dinlerken 30 dakika egzersizi içeriyor.

Saatten elde edebileceğiniz en uzun kullanım süresi ise 72 saat. Ancak bunun için saatte 4 kez saate bakmaktan fazlasını yapmamanız gerekiyor. Bunun yanında Apple Watch ile durmadan konuşmanız halinde, onu 3 saatte bir şarj etmeniz gerekiyor.

Apple, testleri ön-üretim ürünlerinde gerçekleştirdiğini, Watch'un son sürümünde sonuçların farklılık gösterebileceğini de söylüyor. Ama daha şimdiden, açıklanan "tam gün kıstasları" tartışmaları beraberinde getirmiş durumda. Genel kanı, ölçüm yöntemi belirtilen kullanım şeklinin "komik" olduğu yönünde...

Okuyucu Yorumları