Apple Watch'ın sundukları ve çıkış tarihi!

Apple'ın yeni akıllı saati, bugünkü Apple etkinliğinde detaylarıyla ortaya çıktı!

Apple Watch hakkında her şey!

Apple'ın bugünkü etkinliğinde tanıtılması beklenen asıl cihaz, Apple Watch'tı ve firma, saatini bir kez daha gösterdi. Bugün Apple'ın üzerine önemli durduğu özellikler ise akıllı saatin pil ömrü ve saati göstermek dışındaki özellikleri oldu.

Apple CEO'su Tim Cook, Apple Watch'un birçok etkinlik dahilinde "tüm gün" pil ömrü sunacağını söyledi. Bu etkinliklerin hangileri olduğu ve pilin kapasitesi şimdilik bilinmiyor, ancak Apple Watch'tan Android Wear'lı saatlerdekine benzer bir pil ömrü bekleyebiliriz.

Etkinlikte saatin daha önceden bildiğimiz birçok özelliğinden de bahsedildi. Bunlar arasında workout egzersiz uygulaması, digital touch, eposta okuma ve akıllı saatlerden bekleyebileceğiniz diğer işlevler var. Apple Watch bunların yanında Siri'yle iletişime geçebiliyor, Apple Pay ile ödeme yapabiliyor ve tabi ki telefonunuzdaki uyarıları gösterebiliyor.

Fitness özellikleri, çıkış tarihi, fiyatlar

Fitness özellikleri, çıkış tarihi, fiyatlar

Apple Watch üzerine dahil edilen kalp ritmi sensörü, bisiklet binerken, koşarken ve diğer etkinlikleriniz sırasında sizi izliyor. Cihaz, hareketlerinizle ilgili her hafta yeni bir rapor oluşturarak, gelecek hafta için size bir hedef öneriyor.

38mm'lik Apple Watch Sport'un fiyatı 349 dolardan başlarken, 42mm'lik sürümün fiyatı 399 dolar. Çelik sürümün fiyatı 549 dolardan başlıyor ve tercih ettiğiniz kayışa göre 1049 dolara kadar çıkıyor. 42mm'lik sürümlerin çelik sürümlerin fiyatları, yine seçeceğiniz kayışa göre farklılık gösteriyor. Özel bir sürüm olan 18 ayar altın Apple Watch Edition ise kısıtlı sayıda üretilecek ve 10.000 dolar fiyatla satışa sunulacak.

Apple Watch, belirli ülkelerde 24 Nisan'da satışa sunulacak. Apple'ın yeni akıllı saatinin ne zaman Türkiye'ye geleceğiyle ilgili şimdilik bir bilgi verilmedi, ancak bunun bir iki ayı geçmeyeceğini tahmin ediyoruz.

Okuyucu Yorumları