Apple, WhatsApp ve Twitter'a Mahkeme Tehdidi!

Donald Trump'ın başkan seçildiği ABD seçimleri konusundaki tartışmalar, WhatsApp, Apple ve Twitter'ı mahkemeye kadar taşıyabilir!

Devlere mahkeme tehdidi

ABD Temsilciler Meclisi'nin Rusya'nın seçim müdahalesine ilişkin soruşturması sona erdi, ancak son seçimi kaybeden Demokrat Parti halen bir Meclis çoğunluğunu geri kazanmaları durumunda ne yapmak istediklerini tartışıyorlar. Bunun teknoloji endüstrisi için önemli yansımaları olabilir. Son zamanlarda yayınlanan soruşturmanın ardından Meclis İstihbarat Komitesi, Apple, Twitter ve WhatsApp'ı şifreli sohbet uygulamaları ve özel mesajlarla ilgili bilgi almak için mahkemeye çağırdı. Demokratlar, 2016 ABD seçimlerinde hangi anahtar aktörlerin hangi uygulamaları kullanıldığını ve neler söylediklerini bilmek istiyorlar.

Apple'ın durumu için Demokratlar, Başkan Donald Trump'ın damadı Jared Kushner dahil olmak üzere, "kilit kişiler"in indirilen güvenli sohbet uygulamalarının kayıtlarını istiyor. Politikacılar ayrıca "ilgili önemli şahitler" arasındaki mesajlar için WhatsApp'a da başvurdular. Bu arada Twitter, Trump çalışanlarının yanı sıra WikiLeaks, kurucusu Julian Assange ve şüphelenilen Rus Generali Guccifer 2.0'dan gelen doğrudan mesajları iletmek için baskı görecek.

Bu taleplerin ileriye gitme ihtimali, 2018 ara seçimlerinde Demokratların Meclis çoğunluğunu kazanmalarına bağlı. Bu sayede mahkemeye çağırma gücüne sahip olacaklar. Intercept'in belirttiği gibi bu, şirketleri zor bir duruma sokabilir. Apple, indirme kayıtlarını saklıyor ve istenirse onları teslim edebilir, ancak WhatsApp, kendilerinin de göremeyeceği uçtan uca şifrelemeyi kullanıyor. Mesajları sağlasalar bile (WhatsApp onları saklamıyor), bilgi büyük olasılıkla işe yaramaz bir halde olacak. Araştırmacıların profil bilgisi gibi metadatalarla yetinmeleri gerekebilir. Ve eğer bu yetmezse, bu onları yetkililerin teknik olarak sağlayamadıkları bilgileri istemelerine sebep olabilir.

Okuyucu Yorumları